Lokalne vijesti

28.01.2020

Rudar ima najbolje male nogometaše

Mladi nogometaši Rudara su na 22. Zimskoj ligi Labinštine razveselili sve simpatizere i članove kluba. Naime, U11 i U9 momčadi okrunile su se titulama najboljih. „Prvo, čestitke organizatoru Zimske malonogometne lige Labinštine  na organizaciji turnira te svim dobitnicima pojedinačnih i kolektivnih nagrada. Posebne čestitke „mojoj“ momčadi U11 koji su prvenstveno prezentiranom  igrom i nogometnim vještinama u ovih mjesec i pol više nego zasluženo osvojili prvo mjesto. 

Pohvalio bih sve klubove sudionike  liga U9 i U11, posebno trenere i voditelje svih klubova sa Labinštine koji su u ovih mjesec i pol pokazali da se i u manjim sredinama puno animira, radi i posvećuje velika pažnja najmlađoj djeci. Uz pretpostavku kvalitetne svestrane suradnje klubova na Labinštini, ne treba se pribojavati za budućnost nogometa na ovim prostorima.“, kazao je Dario Milevoj koji vodi U11 selekciju. Sve tri pojedinačne nagrade u U11 konkurenciji pripale su nogometašima Rudara. Marko Memić je najbolji strijelac, Dino Milošević najbolji igrač, a Mario Miletić najbolji vratar. Osim njih, za U11 momčad nastupali su: Ivan Draguzet, Irvin Mrkaljević, Entoni Radić, Alessio Grižančić, Dario Barišić, Rikardo Fonović, Kevin Peršić, David Pužar, Rajan Šehić, Ivan Sergo, Andrej Đokić, Moris Škopac i Leon Kiršić. 

 
U9 selekcija posebna je priča. U natjecanje su ušli bez pompoznih najava, ali su na kraju oko vrata stavili zlatnu medalju. „Na početku bih pohvalio prvenstveno klince U9 selekcije koji su svojim zalaganjem i srčanošću iznenadili favorite lige. Pohvale i roditeljima koji su zdušno navijali te besprijekornoj organizaciji. Za kraj, iskoristio bih prigodu za mali apel, svim uključenima, i roditeljima, i trenerima i organizatorima, da spuste tenzije jer po onome što sam čuo, pročitao i vidio u proteklih 48 sati, ispada da su nam djeca u drugom planu.“, kazao je trener U9 selekcije Alen Rašuo.  Što se tiče pojedinačnih nagrada, Rudar je imao najboljeg vratara lige, Viktora Budanka, a osim njega, naslov su još osvojili: Leo Garojević, Lukas Višković, Mario Golja, Mario Kos, Matko Klapčić, Nina Rašuo, Tomas Sinožić, Andy Tenčić, Anthony Paliska, Aris Džinović, Damien Dragolin, Antonio Čerljenko i Karlo Memić.