Scena

10.02.2020

Uskoro reizdanje albuma ''Fodder On My Wings'' Nine Simone

Rijetko tko nije upoznat s radom legendarne glazbenice Nine Simone. Gospel, blues, jazz i r&b samo su neki od stilova koji su karakterizirali njen rad. Album "Fodder On My Wings" bio joj je jedan od najdražih, a uskoro će dobiti svoje reizdanje s kojeg nam je dostupna pjesma "I Sing Just To Know That I'm Alive". Hrvatska publika može je slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu. 

Album "Fodder On My Wings" originalno je bio predstavljen 1982. godine, a Nina Simone je pjesme s albuma uvijek veoma rado izvodila uživo. Reizdanje albuma bit će objavljeno 3. travnja i to na različitim formatima; osim što će prvi put u povijesti album biti dostupan digitalno, također će biti dostupan i u fizičkom obliku (LP i CD). Iznenađenje će biti i tri bonus pjesme koje su nastale tijekom studijskog sessiona 1988. godine. Reizdanje je dostupno za prednaručivanje

Za vrijeme dok je Nina Simone radila na ovom albumu živjela je u Francuskoj i bila u teškoj životnoj situaciji jer je imala problema s psihičkim zdravljem, a ujedno joj je preminuo i otac. Pjesme su nastale u veoma intimnoj atmosferi, a kroz godine je ovaj album bio iznova spominjan od strane kritičara kao značajan dio karijere Nine Simone.

Da bi preživjela, Eunice Kathleen Waymon je svoju karijeru počela kao pijanistica u noćnom klubu. Ime Nina Simone uzela je kako je ne bi povezivali s njenom obitelji zbog vrste glazbe koju je odlučila izvoditi. Osim što je svirala, ubrzo je počela i pjevati dok svira što joj je uvelike pomoglo u početku i stvaranju karijere. Publici je predstavila 19 studijskih, kao i 14 koncertnih albuma. Umrla je u 70. godini života, 2003. godine, a 2018. je uvrštena u Rock and Roll kuću slavnih.