Lokalne vijesti

17.02.2020

IDS i u Labinu obilježio 30. rođendan

Prigodnom svečanošću IDS Labinštine u petak je navečer obilježio 30. obljetnicu stranke. Prisjećajući se početaka djelovanja član predsjedništva IDS-a Alen Golja je kazao: (ton – Alen Golja). Prisutne je pozdravio i labinski gradonačelnik Valter Glavičić posebno istaknuvši: (ton – Valter Glavičić). Mi smo u trideset godina stvorili jaku stranku, ali to nije dovoljno. Puno smo toga učinili, ali postignutim nismo zadovoljni, u vrlo je emotivnom govoru rekao saborski zastupnik i predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika: (ton – Tulio Demetlika). Na svečanosti su svima koji su u IDS upisani do 1991. godine, njima tridesetorici, uručena posebna priznanja. Dodajmo ovome da je IDS 30. rođendan pred oko petstotinjak okupljen proslavio u subotu u Pazinu. 

Predsjednik IDS-a  Boris Miletić tom se prigodom zahvalio  prije svega kako je rekao  „osnivačima IDS-a na njihovoj viziji, hrabrosti i odlučnosti, članovima i članicama IDS-a, svim partnerima i prijateljima koji su poduprijeli naš put, te posebno našim sugrađanima, na potpori, sudjelovanju, ali i na svim kritikama. Hvala svima koji su u ova 3 desetljeća na bilo koji način doprinijeli našem razvoju!“. 
 
Svečanosti su prisustvovali osnivači IDS-a Ferucio Bernac i Zoran Lorencin, počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, potpredsjednici i članovi predsjedništva IDS-a, predsjednik Saveza liberala i demokrata Europe – ALDE Hans van Baalen, kao i novoizabrani predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednik PGS-a Darijo Vasilić te mnogi drugi predstavnici političkih stranaka i organizacija te predstavnici nacionalnih manjina.
 
 
 
 
 
FOTO: Erika Mohorović