Lokalne vijesti

24.03.2020

Propusnice znače ograničenje kretanja – tražite ih samo u nuždi, pročitajte kako

Stožer civilne zaštite Općine Raša izdaje propusnice za izlazak i ulazak s područja prebivališta ili stalnog boravka (npr. Raša-Labin) u slučajevima vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Zbog poštivanja svih propisnih mjera s ciljem sprječavanja širenja bolesti COVID-19, zahtjevi za izdavanje propusnica od 24. ožujka 2020. godine zaprimat će se isključivo putem e-maila: nacelnica@rasa.hr

Propusnice će se izdavati također putem e-maila s kojeg je zahtjev zaprimljen.

Građani propusnicu mogu imati u elektroničkom obliku, primjerice u pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Obrazac zahtjeva za propusnicu u slučajevima vitalnih obiteljskih razloga (poput skrbi za djecu ili starije i slično) preuzmite OVDJE, a obrazac zahtjeva za propusnicu u slučaju kupnje hrane i osnovnih potrepština OVDJE.

Propusnice će se izdavati samo na osnovu ispunjenog obrasca.

S obzirom da je smisao propusnica ograničenje kretanja, propusnice za kupnju hrane i osnovnih potrepština izdavat će se samo jednom članu kućanstva.

Propusnica se neće izdavati osobama starijim od 60 godina.

Molimo osobe starije od 60 godina (samačka domaćinstva), one koje ne mogu iz kuća zbog bolesti i ostale građane u potrebi, kojima nema tko obaviti kupnju, da se jave na dežurni broj Crvenog križa Labin – 052 209 484 (od 10 do 18 sati).

Također, molimo građane za pridržavanje ovih uputa i strpljenje, jer će zahtjevi biti rješavani redoslijedom zaprimanja u što kraćem roku.

Napomena:

Propusnice će se izdati svim podnositeljima koji zadovoljavaju uvjete.

Propusnicu ne smiju tražiti osobe kojima su određene mjere karantene/samoizolacije te one koje pokazuju simptome COVID-19.

Propusnice se izdaju pod materijalnom i krivičnom odgovornošću istinosti unesenih podataka i postupanja.

Stožer civilne zaštite Općine Raša vodi evidenciju izdanih propusnica.