Novosti

26.03.2020

U Uništivaču se skriva Stvaratelj

Dragi moji!
Razmišljam o putovanjima uz glazbu koje smo održavali svakoga mjeseca u Raši u sklopu udruge Dodir nade. Uz glazbu svaki puta održavamo i meditaciju uz izvlačenje jednog arhetipa. Arhetip je nešto što spada u kolektivnu podsvijest, a predstavlja jedan prototip koji izvire iz naše podsvijesti i oblikuje naša iskustva, misli, ponašanja, emocije… Kad se ovakva podsvjesna sila pojavi ona je poput kalupa za rezanje kolačića koji će na jedan trenutak našega života oblikovati i straviti u svoje okvire.

Kako se je zadnji susret održao na kraju veljače i prošlo je već gotovo mjesec dana od posljednje zvučne kupke išao sam provjeriti što smo to izvukli. Listajući sve susrete koje smo imali zapanjio sam se kako se je cijela ova priča slagala iz susreta u susret, te kako su nas naša putovanja glazbom cijelo vrijeme pripremala za ovo stanje koje se je dogodilo. I tako sam stigao do posljednjeg arhetipa kojega smo izvukli – uništivač.

Postoje tri velika arhetipa: Stvaratelj – Održavatelj – Uništivač. Svatko ima svoje mjesto i svoju ulogu. Sva tri su nam neophodna i nužna, te se neprestano izmjenjuju u svemu što radimo i o onome što nas okružuje. Trenutno na kolektivnoj razini svjedočimo kako Uništivač odrađuje svoj posao. Njegov posao je nužan i potreban, bez njegovog udjela nema novoga mjesta, nema prostora za rast i razvoj. Rad koji on odrađuje nije niti malo ugodan, ponekad je vrlo nezgodan. Kad se Uništivač pojavi on će potresti kako bi otpalo sve ono što nismo izgradili na dobrim temeljima, razrušit će sve što nam više ne koristi ili ne služi. Vjerujem da možete u svom životu pronaći situacije kada se je ova sila pojavila (kraj prijateljstva, braka, otkaz na radnom mjestu, bolest…), a u konačnici našega života on se pojavljuje kao Smrt.

Ova sila premda je nezgodna, ne možemo joj izbjeći jer je ona u naravi postajanja. Ono što nam preostaje je znanje da ova sila ne djeluje sama, već stvara prostor za ponovno pojavljivanje Stvaratelja koji kreće ponovno graditi nakon što mu Uništivač pripremi teritorij za novo djelovanje. U Uništivaču se skriva Stvaratelj

Kada poznajemo univerzalne sile Života onda znamo da ono što se događa ne traje zauvijek, samo je dio jednog većeg procesa, te jasan nam je plan i program. Ovo je vrijeme rušenja! Otvorite se i izrecite u sebi namjeru da se poruši sve u vašem životu što vam više ne služi. Kada se predamo nečemu što je puno veće od nas, kada se usuglasimo sa Životom i maknemo se s puta tada je cijeli ovaj proces puno bezbolniji. A zato sjednite sami sa sobom i razmislite kakav nov život želite? Što je to što želite postići ili ostvariti u svom Životu? Nemojte zaboraviti i Stvaratelj će se ponovno pojaviti! Budite spremni sa svojim listom!

Antonio Mrzlić
#soulguide