Lokalne vijesti

23.04.2020

Festival samoniklog bilja u Kršanu online!

Ovoga vikenda, 25. i 26. travnja, uronite u drugačije - virtualno izdanje Festivala samoniklog bilja. U subotu, s početkom u 11 sati na FB stranici Turističke zajednice općine Kršan održat će se online Festival.

Općina Kršan poznata je po organizaciji zanimljivog Festivala samoniklog bilja koji je ove godine 11. put zaredom trebao privući mnogobrojne zaljubljenike u prirodu. Pod sloganom „Treba znati bilje brati“ zadnjeg vikenda u travnju , manifestaciju posjećuju brojni izlagači, kuhari, stručni predavači i izletnici kako bi naučili nešto novo, obnovili stara, zaboravljena znanja ili jednostavno uživali u druženju. Ove godine, poštujući odluke Stožera civilne zaštite, Festival dolazi k vama pod motom „Uz nas - samoniklo bilje je online za vas“! 

Tradiciju treba nastaviti, a Općina, Turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga Čepić polje pozivaju vas da ove godine, zbog okolnosti na koje ne možemo utjecati, uronite u drugačije izdanje – u Festival online.

Svake godine priređivali smo mnogobrojna predavanja i stručne radionice posvećene zdravoj prehrani, kozmetici, aromaterapiji, uzgoju i zaštiti samoniklog bilja, branju, prepoznavanju i pripremi začina i čajeva. Proteklih godina održano je više od 100 radionica i predavanja. Osluškujući želje posjetitelja svake godine nudimo sve više sadržaja želeći približiti prirodu i sve ono šta nam ona pruža.
Svima koji su s nestrpljenjem očekivali ovogodišnje 11. po redu druženje, pružamo mogućnost da budu s nama na drugačiji način te vam stoga donosimo nekoliko zanimljivih radionica, predavanja i riječi podrške naših sudionika i gostiju koji su se rado pridružili online Festivalu. U ovom izdanju, za vas gostuju Franko Zgrablić, Bruno Fadel i Udruga Martinčica sa svojim članovima, Elza Lipnik, Vlasta Radoičić – Udruga Bio Istra, David Skoko, Ivana Vitasović, OPG Boneta, članovi KUDa Zlatela, nutricionisti i mnogi drugi….

Zahvaljujemo višegodišnjoj potpori našem suorganizatoru Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, Ministarstvu turizma, Ministarstvu gospodarstva, Turističkoj zajednici Istarske županije, kao i ostalim pravnim osobama koje godinama financijski podupiru Festival.

Dobro nam došli i budite s nama ovoga vikenda, na našoj FB stranici KrsanTouristBoard uživajte u virtualnom putovanju kroz samoniklo i ljekovito bilje, a dogodine nadamo se druženju na kršanskom Pristavu na način kako smo to činili proteklih deset godina. 

Ostanite doma jer „Uz nas - samoniklo bilje je online za vas“, poručuju iz kršanske Turističke zajednice.