Lokalne vijesti

08.05.2020

Dječji vrtić Kockica Kršan u ponedjeljak započinje s radom, dok je otvaranje Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac odgođeno za 18. svibnja

Idućeg ponedjeljka s radom počinju i dječji vrtići. Ali ne svi. Svoja će vrata otvoriti Dječji vrtić Kockica Kršan, no iako je prema informativnim anketama broj prijavljene djece bio 28, ipak nakon prikupljenih potpisanih izjava roditelja konačan broj prijavljene djece je  15, od čega je 7 djece vrtićke i 8 djece jasličke dobi i svi će biti zbrinuti u centralno m vrtiću u Kršanu, dok će područno odjeljenje u Potpićnu ostati zatvoreno. 

Vrtić inače pohađa ukupno 102 djece.  „Odgojno – obrazovna skupina uz odgajatelja ne prelazi broj 10, a odgajateljice  će raditi bez preklapanja. Roditelji su se izjasnili o planiranom vremenu dovođenja i odvođenja djece, te su izrađeni protokoli na koji način roditelj ostavlja  i preuzima dijete u vrtić i  iz vrtića. Prilikom dovođenja, ali i odvođenja djece iz vrtića odgajateljice će beskontaktnim toplomjerom mjeriti temperaturu djece te ih bilježiti u pripremljene evidencijske liste.“, kaže ravnateljica vrtića Irena Bašić: (ton – Irena Bašić). 
 
Za odgajateljice i tehničko osoblje osigurana je i kompletna zaštitna oprema (jednokratno odijelo s kapuljačom, zaštitne naočale, zaštitna maska, rukavice i nazuvci)  u slučaju situacije sumnje na zarazu koronavirusom. Na njihovim  mrežnim stranicama objavljen je i protokol postupanja u istom slučaju. Sobe u kojima borave djeca osunčane su, prozračuju se redovno, a sobe imaju direktne izlaze na terasu i dvorište. Svaka soba ima svoj sanitarni prostor. U sobe ne ulaze druge odrasle osobe. Prednost je vrtića, dodaje Bašić lokacija koja omogućava da djeca većinu vremena provode u prirodi i na svježem zraku: (ton – Irena Bašić 1), zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića Kockica Kršan Irena Bašić.  
 
S radom u ponedjeljak neće započeti Dječji vrtić Pjerina Verbanac Labin. Oni su otvaranje odgodili za 18. svibnja. O razlozima ravnateljica vrtića Ivana Škopac: (ton – Ivana Škopac). Idućeg tjedna će, nastavlja Škopac, vrtić posjetiti epidemiološka služba, koja će provesti nadzor u svim objektima te dati odgovore na neka nedorečena pitanja kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljli postavljene uvjete: (ton – Ivana Škopac 1). U Dječji vrtić Pjerina Verbnac 18. svibnja vraća se 71, od ukupno 493 djece. Odgojno-obrazovni rad odvijat će se u 4 objekta, matičnom vrtiću u Labinu, jaslicama u Labinu te područnim odjeljenjima u Raši i Vrećarima.