Lokalne vijesti

21.05.2020

David Golić novo pojačanje NK Rudar, a Renata Kiršić voditeljica projekata i razvoja

Nogometni klub Rudar jučer je predstavio svoje prvo pojačanje za novu sezonu Davida Golića juniora Nogometnog kluba Rijeka. Ponikao je u bakarskom Borcu i Lučkom Radniku gdje je igrao u početku, zatim je šest godina nosio dres Grobničana da bi 2018. godine prešao u juniore Rijeke. Inače, David Golić će u dresu Rudara već „naći“ brata Ivana koji se od dolaska u Labin predstavio kao pojačanje za Rudar. „Da, definitivno postajem Kovar. Rekao mi je brat sve najbolje o Rudaru i Labinu, pohvalio sve od trenera, ekipe, stručnog stožera i svega ostalog, sve djeluje vrlo profesionalno. Želja mi je ostati u sferi profesionalnog nogometa, a Rudar je u posljednjih par godina pokazao da je najbliže tome uz prvoligaše na ovom području.“

U Zelenicama za novu sezonu računaju na 22 seniora kojima će biti pridodano pet juniora, a slobodne ruke u pronalaženju nove sredine dobili su Savić i Malnar. Načelno je s trenerom Alenom Jurićem dogovoreno da će pripreme započeti šest tjedana prije prvenstva, a zbog velike pauze o eventualnom ranijem početku odlučit će trener i stručni stožer.

Usporedno sa slaganjem igračke i trenerske „križaljke“, u seniorskom i omladinskom pogonu, u NK Rudar se kadrovski ojačavaju i u rukovodećim strukturama. Danas je, uz prethodnu suglasnost članova Odbora za hitnost, predsjednik kluba Remzo Zalihić imenovao Renatu Kiršić za voditeljicu projekata i razvoja čiji će angažman započeti u lipnju. „Renata jest mlada, ali osim neospornog znanja, ima i veliko radno iskustvo upravo u vođenju poslova po javnim natječajima, kako za manifestacije, tako za razvoj i infrastrukturu. To je segment u kojem, do sad, praktički nismo bili uopće aktivni, a koji ima veliki financijski potencijal. Posebno nam je zanimljivo poglavlje vezano za europske fondove. Također očekujem veliki pomak i u segmentu operacionalizacije modela „jedan član – jedan glas“, na kojem je utemeljena upravljačka struktura kluba. Prihod po tom pitanju nam nije u provom planu, već omasovljenje članstva i njihovo aktivno sudjelovanje u vođenju kluba.“, pojasnio je angažman Renate Kiršić predsjednik kluba Remzo Zalihić.

O financijskoj strani angažmana predsjednik Rudara je kazao kako svaku funkciju u klubu mora biti financijski održiva. „S Renatom Kiršić smo se brzo dogovorili, ona će, za početak, raditi na ugovor o djelu, s naknadom vezanom za realizaciju. U svakom slučaju prihodovna strana njenog angažmana u potpunosti će pokrivati rashodovnu. Slikovito govoreći ona će u pravilu predlagati određene aktivnosti i neće biti puki izvršitelj naših naloga.“, zaključio je Zalihić.

Inače, nova voditeljica projekata i razvoja u Rudaru je labinska gradska vijećnica te predsjednica Mediteranskog kiparskog simpozija, a aktivna je, kao projekt menadžerica još od 2012. u različitim neprofitnim organizacijama. „Iznenadila me ponuda za angažmanom u NK Rudar jer sport do sada nije bio u mojem primarnom fokusu, no s obzirom da sam intenzivno razmišljala o “povratku” u Labin i potpunom fokusu na svoju zajednicu i upravljanje projektima, prihvatila sam ponudu i vjerujem da ćemo pokrenuti aktivnosti koje će se pozitivno odraziti na razvoj labinskog nogometa, ali i sporta općenito.”, rekla je o svom angažmanu u NK Rudar Renata Kiršić.