Scena

Holcim Rukovatejl Oglas za posao

05.06.2020

Elvis Costello objavio novi singl ''No Flag''!

Miljenik kritičara i publike iznenadio je fanove i nenajavljeno objavio novi singl „No Flag“. Riječ je o energijom nabijenoj pjesmi koja prikazuje Costella u punom sjaju. Hrvatska publika pjesmu može slušati u radijskom eteru i na digitalnim glazbenim platformama

Pjesma „No Flag“ nastala je u Finskoj te je bila snimljena u tri dana. Čitav proces dogodio se u Suomenelinnan Studiju, koje je dvadesetak minuta udaljeno od Helsinkija. „Bila mi je velika želja da putujem u državu u kojoj me nitko ne poznaje“, objasnio je glazbenik razlog zbog kojeg je odabrao baš tu lokaciju za nastanak njegovog novog singla.

Elvis je odsvirao sve instrumente, dok su u procesu snimanja i produkcije sudjelovali Eetu Seppälä, Tim Mikkkola i Sebastian Krys. Za pjesmu je predstavljen i lyric video, koji su kreirali Eamon Singer i Arlo O’Furlow.

Elvis Costello, rođen kao Declan Patrick MacManus, engleski je glazbenik i jedan od najzapaženijih predstavnika novog vala. Pozornost na svoju glazbu skrenuo je 1977. godine prvim albumom „My Aim Is True“ koji se pokazao kao komercijalni uspjeh postigavši platinastu nakladu. Costello je nedavno obznanio kako mu je dijagnosticiran rak zbog kojeg je bio podvrgnut operaciji radi koje je bio primoran otkazati koncerte. 2018. godine je sa svojom grupom "The Imposters" predstavio i studijski album "Look Now".