Lokalne vijesti

01.07.2020

Načelnik Gianvlado Klarić oprostio se od vijećnika

Vijećnici Općine Sveta Nedelja prihvatili su na sinoćnjoj sjednici izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Prošlogodišnji proračun je ostvaren s prihodovne strane u visini od 12.557,175 kuna ili 77 posto od planiranog, dok su rashodi bili 11.760.385 kuna ili 72 posto od plana. Na taj način ostvaren je višak od 796.789 kuna, a s viškom od 2018. godine od 131.123 kune, ukupan višak, koji će se raspodijeli rebalansom proračuna za ovu godinu, iznosi 927.913 kuna. 

Zadovoljstvo ostvarenim proračunom izrazio je općinski načelnik Gianvlado Klarić: (ton – Gianvlado Klarić). Prikaz izvršenja proračuna je dobar, no u njemu ponovno nema razvoja, nema nikakvih akcija koje bi išle u tom smjeru, ustvrdio je nezavisni vijećnik Mario Blečić. S njim se složio i drugi nezavisni vijećnik Robi Čalović: (ton – Robi Čalović). Nije upitna realizacija obnove prvog kata Doma kulture „Valentino Poldrugo“, kazao je načelnik Klarić, no pritom se suočavaju s puno problema: (ton – Gianvlado Klarić 1).  Ići će se, ove godine, dodao je općinski načelnik i u prvu fazu proširenja groblja u Nedešćini i to uz vlastite izvore financiranja. 

Na sjednici su se, a na prijedlog Kluba vijećnika IDS-HNS, vijećnici odrekli naknade za sudjelovanje na sjednici, koja po vijećniku izosi 500 kuna, a koja će biti namijenja za uređenje čekaonice ambulante obiteljske medicine u Nedešćini. Bila je ovo ujedno i posljednja sjednica Općinskog vijeća na kojoj je Gianvlado Klarić sudjelovao kao načelnik. On danas mandat načelnika predaje svojoj zamjenici Irene Franković. Stoga je Klariću na dosadašnjem radu i angažmanu zahvalio predsjednik Vijeća Valter Golja, a Klarić se na suradnji zahvalio općinskoj upravi i svim vijećnicima.