Lokalne vijesti

28.07.2020

I ove godine održana Škola plivanja za osnovnoškolce iz Općine Kršan

I ove je godine, od 20. do 24. srpnja, 17 osnovnoškolaca s područja Općine Kršan pohađalo ljetnu školu plivanja na plaži Maslinica u Rapcu, a koju već tradicionalno organizira Općina Kršan. U grupi djece bilo je 6 neplivača, koji su, uz stručno vodstvo i nadzor instruktorica Silvije Jakovčić i Nikoline Rački uspješno proplivali. 

„Dani na moru u školi plivanja brzo prolaze, djeca su zadovoljna, i puna pitanja, među kojima je bilo najvažnije „zašto škola plivanja traje samo pet dana, a obična škola tako dugo?“, prenijela je u njihovo ime, Silvija Jakovčić. „I u ovim teškim trenucima izražavam veliku pohvalu Općini Kršan, koja se pobrinula za naše najmlađe. Organizacija je bila fantastična, prijevoznik “Pino Viaggi“ također, marenda iz trgovine „Pristav“ u Kršanu, i desert po završetku satova plivanja. A tek proslava uz podjelu diploma i sladoled!,“ kaže Jakovčić.

Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan, i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja, koji ni ove godine nisu imali dodatnih financijskih izdataka za ovaj organizirani boravak njihove djece. Kao ni za stručnu pratnju nad njihovom djecom dok su sama u grupi, pa još k tome na moru. Kompletan trošak financirala je Općina Kršan. U ime Općine Kršan, svim polaznicima ljetne škole plivanja u Rapcu, uz kuglicu sladoleda, diplome je podijelio voditelj Odjela pravnih poslova u Općini Kršan, Roman Carić.

''Izrazito mi je drago da je ova tradicija zaživjela, da i ove godine unatoč poznatim problemima pandemije ima interesa, ali i povjerenja u nas, i da se Općina Kršan još jednom pokazala i iskazala kao sredina koja skrbi o svojim najmlađima. Posebno mi je drago da smo ovu školu plivanja i druženja na moru odradili i organizirali po svim epidemiološkim standardima, vodeći računa prije svega o dobrobiti i sigurnosti djece polaznika, ali i sigurnosti njihovih obitelji. Nadamo se istom i dogodine, u još većem broju i još pozitivnijem ozračju.'', rekao je tom prilikom Carić.