Scena

21.09.2020

One Possible Option objavili novi album No King

One Possible Option već su s prvim singlom s novog albuma, All We Do Today, pobrali odlične kritike, ali i osvojili nekoliko top lista u Hrvatskoj. Sada je stigao i album No King koji donosi pregršt snažnih gitara, žestokih vokalnih linija, angažirane tekstove i odličnu produkciju zbog čega ih možemo svrstati među predvodnike novog riječkog glazbenog vala. Album donosi 12 pjesama, a ekskluzivno ga od sada možete preslušati na Spotifyju, dok će u petak, 25. rujna biti objavljen i na CD-u.

Album je ekskluzivno preslušao glazbeni kritičar Nacionala, Dubravko Jagatić, koji je uz ocjenu 5/5 rekao kako je u pitanju album godine.

Od 12 vrhunskih pjesama barem polovica ima potencijal velikog hita, i to na svim stranama svijeta. Čvrsta rock okosnica, ali nije oslonjena na garažni rock kao što je to najčešće običaj u Hrvatskoj, već je prisutan suvremeni pristup indie rock glazbi koji je dominantan na svjetskoj rock sceni. Njihove pjesme pršte energijom, ali i nevjerojatnom melodioznošću, zbog čega ulaze u uho već nakon prvog slušanja. Da nema koronavirusa, grupa One Possible Option imala bi priliku bez problema zasvirati s najvećima na najvećim svjetskim pozornicama, jer ima tu kvalitetu, snagu i prije svega odlične i kvalitetne pjesme.“, rekao je Jagatić.

Ovaj album posvećen je svim ljudima koji se bore za ono što je ispravno, a posebice prijatelju koji više nije s nama – Ivanu Bateliću Pipiju. Zbog takvih ljudi, te topline i i humora svijet postane ljepše mjesto za život“, rekli su članovi One Possible Optiona: Deni Kasapović (vokal, programiranje i elektronika), Zdravko Kasapović Piggy (gitare), Edvin Nađ (bas) i Dejan Adamović Deva (bubnjevi).

Tekstove svih pjesama potpisuje Piggy, prijevod je radio Deni, dok su na glazbi i aranžmanima podijeljeno radili svi članovi benda. Album je sniman u vlastitom OPO studiju u Rijeci, a miks i mastering radio je Goran Kovač u svojem studiju u Splitu. Pjevač Deni Kasapović radio je grafičko rješenje omota, logo i sjajne ilustracije, dok je sjajne fotografije radio Filip Gržinčić.

Iako ih je koronavirus spriječio da album izađe ranije ove godine i da ga promoviraju na pozornici, ovi genijalni Riječani redovito su održavali probe i tako se pripremali za ono što slijedi kad utjecaj globalne pandemije virusa splasne – energične koncerte po kojima su i postali poznati.

Album No King grupe One Possible Option poslušajte ekskluzivno na Spotifyju, a od petka, 25. rujna moći ćete ga kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i drugim bolje opremljenim CD shopovima u Hrvatskoj.

Album ćemo predstaviti u emisiji Radio Gerila u četvrtak, 24. rujna s početkom u 19:00 sati.