Scena

Holcim Rukovatejl Oglas za posao

12.10.2020

Povodom 20 godina filma Gladijator - pogledajte video spot snimljen u pulskoj Areni

Emotivna i snažna reinterpretacija skladbe iz filma Gladijator „Now we are free“ Hansa Zimmera i Lise Gerrard povodom dvadesete obljetnice kultnog filma

Da je filmska glazba odavno prestala obavljati samo sporednu ulogu na filmu i da može doseći status samostalnog umjetničkog djela dokazuje upravo skladba „Now we are free“ autora Hansa Zimmera i Lise Gerrard nastala 2020. godine za potrebe filma Ridelya Scotta „Gladijator“.

Ove godine film i glazba slave svoju dvadesetu obljetnicu, a da to ostane zabilježeno zaslužan je kreativni team iz dreaMaker Productions koji je između ostaloga i producirao novi video spot snimljen u pulskoj Areni - na najljepšoj pozornici svijeta, a u suradnji s Arheološkim muzejem Istre i Gradom Pulom.

Svoju interpretacijau ove iznimne skladbe donose jedan od najljepših glasova Hrvatske – Nina Kraljić, virtuoz i jedan od najzanimljivijih violinista mlađe generacije Iskandar Widjaja i skladatelj filmske i kazališne glazbe međunarodne karijere Ozren K. Glaser. Njihova emotivna i snažna izvedba uz predivne snimke jutarnjim suncem obasjane pulske Arene, light motive ponovno oživljene svakodnevnice Rimskog carstva u izvedbi „Spectacula Antiqua“ malo koga će ostaviti ravnodušnim.