Lokalne vijesti

30.12.2020

U 101. godini preminuo Toni Gregorić

Sinoć nas je u 101. godini života napustio najdugovječniji labinski sportaš, sportski radnik, osoba koja je uvelike zadužila labinski sport Anton Toni Gregorić. Gotovo do zadnjeg trenutka vodio je aktivan život, kako za volanom svog auta, tako na računalu, medijima, društvenim mrežama.

Ostaje žal da nije dočekao promociju knjige o sebi, koja će upravo ovih dana izaći iz tiska. Korona i potres su sve to skupa na žalost usporili, ali barem je stigao vidjeti i pročitati knjigu u elektroničkoj verziji, pa je ipak s veseljem spoznao da će iza njega ostati pisani trag koji govori o njegovom dugom životu, uglavnom posvećenom sportu.“, napisao je opraštajući se od barba Tonija na Facebook stranici Sport Labin, tajnik Sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac.

Barba Toni je rođen 10. ožujka 1920. u selu Maretići, pored Sv. Martina. Po zanimanju je upravni pravnik koji je cijeli radni vijek proveo kao sekretar uprave u tadašnjoj Općini Labin koja je pokrivala cijelu Labinštinu.

U mirovinu je otišao 1980. kao 60-godišnjak. Bio je istaknuti društveno politički i sportski radnik, nema priznanja u bivšoj državi koje nije dobio, između ostaloga ordena za rad, nagradu Zaslužni nogometni radnik Jugoslavije, priznanje FIFE i Međunarodnog olimpijskog komiteta, Prvomajsku nagradu RH koja se danas zove nagrada Franjo Bučar, prvi je dobitnik nagrade Labinska republika i mnoge druge.

Bio je počasni je predsjednik NK Rudar, Tenis kluba Rabac i Gljivarskog društva Martinčica Labin, ljubitelj sporta i prirode, posebice pješačenja, a nekad je trčao, igrao tenis do 82. godine. Kao veteran igrao je i turnire u Opatiji i Umagu, volio je brati gljive, šparuge i surfati po internetu. Barba Toni, počivajte u miru.