Scena

Holcim Rukovatejl Oglas za posao

12.01.2021

Redatelj kultnog Trainspottinga snima seriju o Sex Pistolsima!

Slavni britanski redatelj Danny Boyle snimit će šestodijelnu televizijsku seriju o ikonama punka, engleskoj grupi Sex Pistols.

Ovaj projekt, smatraju kritičari nije mogao doći u bolje ruke, prvenstveno zbog kultnog hita '90-ih "Trainspotting" koji je izuzetno utjecao na popularnu kulturu tog doba i koji se smatra jednim od najboljih britanskih filmova svih vremena.

Boyleu je "Trainspotting" u konačnici otvorio vrata velikih svjetskih produkcijskih kuća, osvojio je Oskara za film "Milijunaš s ulice", snimio "Stevea Jobsa", Plažu. Trebao je režirati i 25. film o Jamesu Bondu no na kraju je istupio iz tog projekta. Zato se sada prihvatio serije koja će bez sumnje izazvati ogromnu pozornost.

Jordan

Kako piše BBC, scenarij je temeljen na memoarima gitariste Sex Pistolsa Stevea Jonesa, a glavne uloge imaju Anson Boon koji će utjeloviti Johna Lydona, dok je Louis Partridge dobio ulogu Sida Viciousa. Zvijezda serije "Igra prijestolja" Maisie Williams igrat će manekenku Pamelu Rooke poznatu i kao Jordan, koju smatraju jednom od najistaknutijih osoba zaslužnih za kreiranje punk stil u modnom smislu.

Snimanje ove priče o grupi koja je sredinom '70-ih napravila pravu glazbenu i kulturnu revoluciju, počinje u ožujku a projekt se radi za američku TV mrežu FX.