Scena

 

 

07.01.2022

The Prodigy na velikim platnima - najavljen prvi cjeloviti dokumentarac o legendarnom bendu!

Napokon! The Prodigy će dobiti dokumentarac kakav zaslužuju! Nakon znakovitog #TheReturn2021 u objavi Liama Howletta na Badnjak, fanovi ovog benda pitali su se što to točno znači. Iako se već godinu dana šuška o novom albumu, prve službene vijesti najavljuju prvi cjeloviti dokumentarni film u njihovoj 30-godišnjoj karijeri. Bit će to posveta Keithu Flintu, koji si je oduzeo život 4. ožujka 2019.

Fim će režirati njihov dugogodišnji suradnik Paul Dugdale, koji je izjavio kako će dokumentarac biti jednako ''divlji'' kao i bend. ''Želimo da ljudi izađu iz kina osjećajući se kao da su upravo sišli s vlaka smrti'', rekao je Dugdale.

Liam Howlett je najavio: ''Snimamo dokumentarni film o bendu... i pa šta??? Nakon devastirajućeg odlaska našeg brata Keefa 2019., pravo je vrijeme da ispričamo priču o našem bendu - apsolutno sve. Priča je to o kaotičnom i problematičnom putovanju naše bande, našeg benda, benda koji pripada ljudima - The Prodigyja. Ili jednostavno - priča o braći čija je misija stvarati buku, naložiti ljudske duše i rasturiti sound systeme diljem svijeta. Eto, to je to! Ovaj će film biti kao i naša glazba - bez kompromisa, sirov i iskren. Ovo je za Keefa!''

Dokumentarni film producirat će Pulse Films u suradnji s Liamom Howlettom, Maximom i menađerom benda Johnom Fairsom.

Inače, jedini službeni dokumentarac naziva Electronic Punks dečki iz Prodigyja objavili su daleke 1995. godine, a režirao ga je Mark Reynolds. Paul Dugdale s bendom je surađivao i na koncertnom filmu “The Prodigy: World’s on Fire”, snimljenom u sklopu Warriors Dance Festivala 24. srpnja 2010. u Milton Keynesu. S njima je snimio i nebrojene video uratke tijekom turneja.

Očekuje se da će produkcija početi na proljeće, no još uvijek nije poznato kada bi film trebao stići na velika platna. Nadamo se čim prije!

* Objavljeno 11. 2. 2021.