Lokalne vijesti

16.02.2021

Općina Kršan potencijalnim investitorima predstavlja proizvodno-poslovnu zonu Kršan Istok

U utorak, 23. veljače 2021. s početkom u 13:00 sati održat će se webinar na temu "Predstavljanje proizvodno-poslovne zone Kršan Istok s Centrom agropoduzetništva potencijalnim investitorima".

Panelisti će biti Valdi Runko (načelnik Općine Kršan), Sani Ljubunčić (načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja) i Tom Gavazzi (direktor, WOOM – moderator).

Podsjećamo, Općina Kršan je 2014. godine osnovala Proizvodno-poslovnu zonu Kršan s Centrom agropoduzetništva s ciljem poboljšanja kvalitete poduzetničkog okruženja, koje će rezultirati novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, smanjenjem nezaposlenosti i jačanjem fiskalnog kapaciteta Općine.

Nakon višegodišnjeg rada i zalaganja općinske uprave za stjecanjem nekretnine koja je bila u vlasništvu države, prošle godine uspjela je dobiti vlasništvo nad spomenutom nekretninom za izgradnju "Proizvodno-poslovne zone Kršan".

Tako su u rujnu 2020. u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, ministar Darko Horvat i Općinski načelnik Valdi Runko potpisali ugovor o darovanju nekretnina Općini Kršan, površine 11 ha, čija procijenjena tržišna vrijednost iznosi 13.440.000,00 kuna.

Nakon provedenog javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg ponuditelja, Općina Kršan potpisala je Ugovor o izgradnji infrastrukture (prometnice i kompletna infrastruktura) proizvodno-poslovne zone Kršan Istok s tvrtkom DE Conte d.o.o. iz Labina.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 5.105.380,50 kn bez PDV-a. Radovi su započeli 7. 12. 2020. godine, dok se završetak planira sredinom lipnja 2021.

Projekt se financira dugoročnim povoljnim kreditom, za koji je Vlada RH u travnju 2020. godine Općini Kršan odobrila zaduživanje. "Implementacijom ovog projekta uspješno se ostvaruje strateška viziju razvoja Općine Kršan u smislu povećanja investicija, novih radnih mjesta i kvalitete života uopće, ali i još jednog važnog cilja, a riječ je o smanjenju proračunske ovisnosti o TE Plomin. Ovim webinarom želimo prezentirati poduzetničku zonu (koja je trenutno u izgradnji) zainteresiranim osobama koje žele kupiti nekretninu u proizvodno-poslovnoj zoni", naglašavaju u Općini Kršan.

Web: https://woom.zone/hr/teme/predstavljanje-poduzetnicke-zone-krsan-istok-sa-centrom-agropoduzetnistva-potencijalnim-investitorima/

Facebook: https://fb.me/e/6nLQDA3mD

Webinar će se održati na hrvatskom jeziku i besplatan je za sudjelovanje. Webinar se snima.

Za sudjelovanje na webinaru potrebno je registritrati se na linku.

Za paneliste možete unaprijed postaviti pitanja putem ovog linka: https://forms.gle/R6WWabw21KXWYUQL6