Lokalne vijesti

23.02.2021

Osnovna Javna ustanova u kulturi Interpretacijski centar Vlaški puti, privremena ravnateljica Viviana Brkarić

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Kršana jednoglasno je prihvaćena odluka o osnivanju javne ustanove u kulturi „Interpretacijski centar Vlaški puti“. Interpretacijski centar je sastavni dio koncepta Ekomuzeja, Vlaški puti, i predstavlja mjesto gdje se vrednuje i prezentira društvena i tradicijska kultura, povijest naselja Šušnjevice i bliže okolice te koncept kulturnog krajolika.

Općina Kršan je za osnivanje Javne ustanove u kulturi, pojasnio je na sjednici općinski načelnik Valdi Runko, pribavila sve potrebne suglasnosti od Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Interpretacijski centar Vlaški puti, dodao je Runko, dio je EU projekta Učka 360 , kojeg je nositelj park prirode Učka. Za privremenu ravnateljicu Interpretacijskog centra imenovana je Viviana Brkarić, inače i idejna autorica projekta Ekomuzej Vlaški puti.

Vijećnika HSU-a Slavka Rabara zanimalo je međutim koliko će taj projekt koštati Općinu Kršan, hoće li biti novozaposlenih i tko će sve to plaćati. (ton – Valdi Runko 1), odgovorio je općinski načelnik Valdi Runko. Vijećnik SDP-a Silvano Uravić imao je samo riječi hvale za privremenu ravnateljicu kazavši kako je ona stručna i kompetentna osoba: (ton – Silvano Uravić). Imenovanje Viviane Brkarić za privremenu ravnateljicu na kraju je jednoglasno prihvaćeno.