Lokalne vijesti

Tehnoline telekom

05.03.2021

I dalje subotnja dežurstva u ''Kovarskim sanjima i penšjerima''

„Kovarski sanji i penšjeri“ projekt Grada Labina na Gradskoj tržnici, svojom jedinstvenošću osvojio je Labinjane pa zbog velike zainteresiranosti naših sugrađana, prvotno planirano dežurstvo subotama do 27. veljače produžuje se za dodatna dva termina, iduće dva vikenda.

"Pozivamo sve koji to još nisu učinili da nam se javljaju na kontakt telefon 052 866-852 ili da nas posjete svake subote do 13. ožujka 2021. godine u vremenu od 9,00 do 11,00 sati na Gradskoj tržnici gdje je organizirano dežurstvo. Na licu mjesta osigurat ćemo skeniranje fotografija i druge dokumentacije te iste odmah vratiti vlasnicima".

Za posudbu vrijednih predmeta (satova, lampi) osigurali smo muzejsku vitrinu.

Podsjetimo kako u oblikovanju i stvaranju ovog projekta aktivno sudjeluju naši građani koji su otvorenog srca i s puno emocija prihvatili poziv Grada Labina da drage uspomene iz razdoblja intenzivnog rudarenja na Labinštini ustupe ili poklone Gradu Labinu za potrebe izložbe. Veliko zanimanje bilo je prisutno od samog početka, pa se tako nakon opremanja prvog dijela postava iz svakodnevnog života, prišlo opremanju dijela iz radnog okruženja rudara, odnosno rudnika.

"Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i što su dio svojih uspomena spremno prihvatili podijeliti sa cijelom javnošću. Hvala im i na uputama koje dobivamo u kreiranju ovog zajedničkog projekta", poručuju iz Grada Labina.