Scena

Tehnoline telekom

06.04.2021

5 najboljih filmova i serija koji su rađeni po uzoru na igricu

Kada čujemo da su neki filmovi ili serije snimljeni po uzoru na igricu, unaprijed pomislimo kako vrlo vjerojatno neće biti kvalitetni ili dosljedni igrici. Pogotovo je to slučaj ako smo ljubitelji te igrice te ćemo s pažnjom pokušati analizirati svaki detalj filma ili serije pokušavajući identificirati što se točno podudara s igricom, a što je ubačeno naknadno te se broji pod slobodu redatelja. Međutim, nije baš sve tako loše jer imali smo i neke dobre tranzicije iz svijeta igara na filmsko platno. Pokušat ćemo stoga doći do zaključka kojih je pet filmova ili serija uspjelo najbolje oživjeti igricu.

Hitman: Agent 47 (2015.)

Hitman: Agent 47 je najlošiji od filma s popisa, ali vrijedan je spomena budući da je riječ o jednoj ikonskoj igrici. Agent 47 je profesionalni ubojica koji pokušava saznati svoju prošlost, ali između prošlosti i njega samoga stoji korporacija koja želi stvoriti još opasnije ubojice od njega. Kao što se može zaključiti, film će biti prepun akcije te brojnih okršaja glavnog junaka i zlikovaca.

Lara Croft: Tom Raider (2001.)

Lara Croft: Tomb Raider je jedna od najpopularnijih igara ikad napravljenih pa stoga ne čudi da je i ekranizirana. Iako prvi dio nije bio pretjerano odličan, bio je jedan od onih niskobudžetnih filmova koji su uspjeli privući velik broj gledatelja i zaljubljenika u igru. Bio je ovo i jedan od rijetkih filmova kojih se možemo sjetiti iz tog doba, a da je glavni lik opaka žena. Naravno, uspjehu filma je doprinijela i činjenica da je u ulozi Lare Croft bila Angelina Jolie.

Mortal Kombat (1995.)

Mortal Kombat je borilačka igrica s puno zanimljivih i jedinstvenih likova. Kada je 1995. godine izašao prvi od nekoliko filmova rađenih po uzoru na tu igricu, ljubitelji tog naslova bili su jako uzbuđeni. Možemo reći da film nije niti malo razočarao jer je definitivno imao srž igrice. U filmu su se tako našli gotovo svi likovi iz igrice, uključujući i mnogima najdraže negativce Sub-Zeroa i Scorpiona. Tu je također bio Goro, ali i Liu Kang, Johnny Cage, Sonya, Raiden i drugi. Uz to, film je imao odličan soundtrack i rado ga gledamo čak i danas prisjećajući se svoga djetinjstva.

Punisher (2017.)

Iako postoji i film koji je rađen po igrici Punisher, serija je postala poprilično popularna svojim izlaskom. Glavni lik je Frank Castle koji je ratni veteran te uživa u svom novom životu s predivnom obitelji. Međutim, sve se promijeni kada jednog dana ostane bez njih na nemilosrdan način od strane nepoznate osobe. Frank tog trenutka odlučuje stvari uzeti u svoje ruke te naći i kazniti onoga tko je to učinio, a dodjeljuje si i nadimak “Punisher”.

Ready Player One (2018.)

Ready Player One je film koji govori o ne tako dalekoj budućnosti u kojoj ljudi najviše vremena provode igrajući igrice koje su postale toliko realne da ih je gotovo nemoguće razlikovati od stvarnosti. Iako je ovaj film zapravo rađen po knjizi, on sadrži toliko različitih likova iz igrica i filmova uz koje smo odrastali da je nemoguće ne spomenuti ga. U filmu možemo susresti likove kao Super Mario, Goro, RoboCop, Pac-Man, Godzilla, Hulk, Alien i oko stotinu drugih.