Lokalne vijesti

06.04.2021

Snijeg ipak nije izazvao probleme u prometu, ali je zbog snježnog nanosa zatvorena cesta u Ripendi

Snijeg koji je na većem dijelu Labinštini počeo padati oko 9 sati nije izazvao veće probleme. Zimska služba Komunalnog poduzeća „1.Maj“ je u stanju pripravnosti, a dva puta su do 14 sati posipavali i čistili prometnicu do Gora Glušići i Bartići, saznajemo od direktora labinskih komunalaca Donalda Blaškovića. Na gradskim prometnicama i pločnicima nisu imali potrebe za intervencijama. No, veli Blašković i dalje će pratiti situaciju i biti spremni, ako za to bude potrebe, intervenirati. Travanjski snijeg ipak sudeći prema prognozi vremena za srijedu neće se dugo zadržati. Meteorolozi za sutra najavljuju pretežno sunčano, no ostaje hladno za ovo doba godine. Prije samo tjedan dana grijali smo se na temperaturama iznad 20 stupnjeva, a danas je u Labinu u 14 sati temperatura svega nula stupnjeva.

Zbog snježnog nanosa zatvorena cesta u Ripendi

Obavještavaju se sudionici u prometu da se za sav promet privremeno zatvara dionica nerazvrstane ceste Ripenda Breg - mjesno groblje Ripenda zbog nanosa snijega na kolniku.  Cesta će biti zatvorena do daljnjeg, a vozačima se preporuča korištenje županijske ceste kroz Ripendu uz pojačani oprez obzirom na zimske uvjete u prometu.

Iako od 1. travnja više nije obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala u prometu, apeliramo na sve vozače da ih ipak upale zbog slabije vidljivosti.

Iz Županijskog centra 112 u 15:00 sati primili smo obavijest da je zimska oprema obavezna na dionicama Labin - Rabac, Labin - Koromačno i na usponu za stari grad Labin.