Lokalne vijesti

Tehnoline telekom

07.04.2021

U subotu zadnja besplatna interpretativna šetnja ''Štorija po Labine'' za građane

U subotu, 10. travnja Grad Labin i TZ Labin Rabac za svoje građane organiziraju interpretativnu šetnju Istra Inspirita u kojoj će posjetitelji biti svjedoci labinske prošlosti, one bliže i malo dalje. Baš kao i kroz prošlost našeg podneblja, u pripovijedanjima se isprepliću trenuci izgradnje, napretka, sreće, ali i teškog i mukotrpnog rada kroz koju će posjetitelji saznati sve o teškom rudarskom životu, ali i poznatim ličnostima vezanim za istarsku povijest - Matiji Vlačiću Iliriku (Matija Ljuba) i Giuseppini Martinuzzi (Vedrana Juričić).

Šetnja započinje ispred Gradske knjižnice Labin u 10,00 sati, a završava u Starom gradu Labinu na šetalištu San Marco rudarskim obrokom.

Budući da je radi epidemioloških razloga broj posjetitelja ograničen za Interpretativnu šetnju potrebna je prijava na mail: info@istrainspirit.hr do petka 9. travnja.  Inspirativna šetnja dio je programa obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, a u subotu se održava zadnja besplatna šetnja.

Štorija po Labine dio je projekta Inspiracija u partnerstvu Interreg Slovenija Hrvatska, Labin Art Expressa i Turističke zajednice grada Labina.