Scena

Opel Mokka

12.04.2021

Novigradski bend The Screaming Wheels predstavlja prvi singl ''Willy The Wimp''

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu predstojećeg debut albuma 'Istramental'. Nova ploča bit će objavljena 24. rujna za 'Rock Svirke Records'. Zajedno s pjesmom stiže i popratni video spot čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film). Glazba u pjesmi koketira sa punkom i vokalno podsjeća na Zappu i Captaina Beefhearta.

Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu”, poručuju iz benda.

Pjesmu, snimljenu u novigradskoj kinodvorani i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama su producirali Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, a ono što posebno valja naglasiti da je pjesma miksao Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. godine predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglasila 'the Croatian sensation'. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.