Lokalne vijesti

Namještaj Mima

04.05.2021

IDS-ovoj koaliciji u Labinu puna podrška manjina

Istarski demokratski Sabor (IDS) dobio je punu podršku manjina na predstojećim lokalnim izborima u Labinu. Predstavnici Srba, Bošnjaka, Talijana i Slovenaca na radnom su sastanku bez zadrške stali uz IDS koji predvodi koaliciju IDS - ISU.

Sastanku su nazočili Dolores Sorić, predsjednica labinske podružnice IDS-a, Valter Glavičić, nositelj liste i kandidat za gradonačelnika, Federika Mohorović Čekada, druga na zajedničkoj listi IDS-ISU te kandidatkinja za mandat zamjenice gradonačelnika, Rasim Halilović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Gradu Labinu, Cvija Davidović, predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine i Kluba Srba u Labinu, Daniela Mohorović, predsjednica Zajednice Talijana iz Labina, Silva Šutar Vujičić, predsjednica Društva Slovenaca Labin, Sakib Trumić, član MO Labin Donji, Mirela Karić, predsjednica KUD-a Đulistan, Slavko Davidović, član Vijeća srpske nacionalne manjine i Mehmed Džekić, počasni predsjednik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske.

Rasim Halilović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Gradu Labinu ujedno i kandidat s liste IDS-ISU istaknuo je kako je IDS politička stranka u Istri koja nacionalnim manjinama ne samo deklarativno, već i konkretnim aktivnostima, pomaže u održavanju i promidžbi identiteta, a svojim svakodnevnim djelovanjem doprinosi da Istra postane jedna od najrazvijenijih i za život najugodnijih regija u Hrvatskoj.

Valter Glavičić, nositelj liste i kandidat za svoj drugi mandat labinskog gradonačelnika istaknuo je kako je zadovoljan i zahvalan na punoj podršci koju manjine prepoznaju u IDS-u, te je Labin oduvijek sredina u kojoj se naročito njeguje multikulturalnost i multinacionalnost. „Tako će biti i ubuduće, Labin će i dalje biti za primjer ostatku Hrvatske ali i šire za načine njegovanja i razvijanja suživota koji donosi bogatstvo i raznolikost jednoj zajednici.“, rekao je Glavičić.