Novosti

Namještaj Mima

04.05.2021

U Kuni na Pelješcu predstavlja se skulptura ''Dodir'' Emila Bobanovića Ćolića

U mjestu Kuna na Pelješcu od 3. do 10.svibnja održava se 43.Mediteranski kiparski simpozij na kojem nastaju skulptura Dodir autora Emila Bobanovića Čolića. Skulptura će, u suradnji s Općinom Orebić, biti dostupna za javnost od 10.svibnja od 17 sati na njenoj trajnoj lokaciji nasuprot perivoja Mata Celestina Medovića u Kuni.  Emil Bobanović Ćolić rođen je u Kuni na Pelješcu 1926. godine. Gimnaziju je pohađao u Krku, a Školu primijenjene umjetnosti u klasi Ante Kaštelančića završio je u Splitu. Jedno je vrijeme radio kao nastavnik u Mostaru, a onda se zaputio u Zagreb gdje je diplomirao slikarstvo kod Mladena Veže i književnost kod dr. Marina Franičevića.  

Kao likovni pedagog najduže radi u Labinu, 31 godinu, do mirovine. Izlagao je u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, SSSR-u, Francuskoj, Južnoafričkoj Republici, Bugarskoj, Austriji i Danskoj. Na svjetskoj izložbi Biennale Internazionale d` Arte Contemporanea u Firenci 2001. godine nagrađen je medaljom Lorenzo il Magnifico i diplomom u selekciji skulptura. Dobitnik je i mnogih drugih nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Rijeka, HDLU-a Zagreb i A.I.A.M. (Accademia Internazionale d`Arte Moderna) u Rimu. Živi i radi na relaciji Kuna, Trstenik na Pelješcu, Zagreb, Labin i Monza (Italija). 

Program 43. MKS u Kuni na Pelješcu realiziran je uz potporu i u suradnji sa Općinom Orebić, Gradom Labinom, Istarskom županijom/Odjelom za kulturu i zavičajnost te tvrtkom Kamen d.d. iz Pazina. Ovogodišnji 43. MKS odvija se na dvije lokacije, u Kuni na Pelješcu tijekom svibnja te tijekom srpnja i kolovoza u Parku skulptura Dubrova.