Lokalne vijesti

 

 

06.05.2021

U petak 3. Međunarodni znanstveno-stručni skup ''Labinski kulturno-povijesni susreti''

U Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin sutra će se održati 3. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Labinski kulturno-povijesni susreti“. Na skupu će biti  predstavljena 23 rada podijeljena u dvije cjeline. Prvi dio posvećen je 100. obljetnici Labinske republike te višestoljetnoj tradiciji rudarenja na Labinštini. (ton – Loredana Ružić Modrušan), najavila je Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina. 

O temama posvećenim 100. obljetnici Labinske republike će izlagati: (ton – Loredana Ružić Modrušan 1).  U drugom dijelu znanstveno stručni skup bavit će se temama iz povijesti te kulturno-povijesnog nasljeđa. Svoje radove o povijesti Labinštine iznijet će  povjesničari, povjesničari umjetnosti, arheolozi, etnolozi, antropolozi, sociolozi, kulturolozi, knjižničari, jezikoslovci i književnici. Kao rezultat rada ovog znanstvenog skupa objavit će se Zbornik radova. 

Zbog poštivanja epidemioloških mjera 3.međunarodni znanstveno stručni skup „Labinski kulturno-povjesni susreti“ dijelom će se održati uživo, a dijelom online i bit će zatvoren za javnost. No, od 9 sati kada počinje skup će se moći pratiti putem platforme Zoom

Meeting ID: 842 3380 7390
Passcode / lozinka: 1921