Novosti

Holcim Rukovatejl Oglas za posao

07.05.2021

Neodrživo stanje u event industriji u Istri

Sekcija organizatora manifestacija i pratećih djelatnosti HGK – Županijske komore Pula upozorava na neodrživo stanje u event industriji u Istri, koja je, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ugrožena.  

Predsjednik Sekcije Dragan Balaban ističe: (ton – Dragan Balaban). Svim poslovnim subjektima koji pretežito ostvaruju prihod od javnih okupljanja, trebalo bi omogućiti pokrivanje fiksnih troškova. Stoga se s velikim iščekivanjem prate najave Vlade posljednjih dana o mjerama pomoći za event industriju. Pritom se treba ugledati i na praksu drugih zemalja Europske unije koje su osigurale financijska sredstva kroz fond oporavka za industriju događanja i usvojile zaštitne programe koji organizatorima omogućuju da započnu s planiranjem događanja. (ton – Dragan Balaban 1). 

Industrija događanja doprinosi razvoju velikog broja gospodarskih grana, posebice turizma, pa je jako bitno da se manifestacije odvijaju, i da Istra ostane prepoznatljiva kao event destinacija, poručuje Sekcija organizatora manifestacija i pratećih djelatnosti HGK - ŽK Pula.