Lokalne vijesti

Pula Film Festival

07.05.2021

Rukometaši Rudara desetkovani putuju u Trogir

Ovog vikenda nastavlja se natjecanje u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Jug, a rukometaši Rudara u 18. kolu gostuju u Trogiru kod istoimene, trenutno vodeće momčadi lige. Gostovanje će zasigurno biti teško iz više razloga. Gledajući protivnika, momčad Trogira si ne smije priuštiti gubitak bodova na domaćem terenu s obzirom na bodovnu izjednačenost s glavnim konkurentom za osvajanje lige, HRK Karlovac, dok s druge strane gledajući problemima labinskih rukometaša se ne nazire kraj. 

Sezona je, naime od samog početka za njih bila čudna. Već nakon 2. kola i prve samoizolacije od igranja je odustalo par bitnih igrača: Juričić i Dukić, kasnije im se pridružio i Bučaj, a do kraja sezone ne mogu računati ni na kapetana momčadi Kostića i Derossija koji su također zbog okolnosti s koronom i poslovnih obaveza odlučili pauzirati. Sutra zbog poslovnih obaveza na put u Trogir neće ići ni Štucin. 

Uz to, sljedeće 3 utakmice na klupi neće biti ni trener Dalibor Zupičić koji je završio u samoizolaciji. No, stara poslovica kaže koga nema bez njega se mora, i uz već provjerene snage mogu računati na pomoć mladih igrača koji željno iščekuju svoje prve seniorske minute. Utakmica 18. kola 1. HRL Jug između Trogira i Rudara igra se sutra u SD Vinko Kandija s početkom u 19:00 sati. 

Inače, kovari u kratkom vremenskom razdoblju moraju odigrati čak 8 utakmica. Zanimljivo je da je prvenstvo trebalo biti nastavljeno 15. svibnja, nakon što se svi sudionici natjecanja procijepe, no novom odlukom ono je pomaknuto tjedan dana ranije. Tom novom odlukom sve utakmice se moraju odigrati do kraja prvenstva i svi sudionici natjecanja, osim onih koji su cijepljeni ili preboljeli Covid-19 unazad 6 mjeseci, moraju se testirati antigenskim testom 24 sata prije svake utakmice. Ono što je pohvalno je da trošak testiranja snosi Hrvatski rukometni savez i to da je napokon donesen protokol o organizaciji utakmica, koji je realno trebao biti donesen na početku sezone, ali nikad nije kasno.