Lokalne vijesti

07.05.2021

Ante Augustinović: Pokrenut ćemo inicijativu da jedna ulica ili trg u Labinu dobije naziv po 119. brigadi

"Problematika oko statusa i prava braniteljske populacije uvijek su bili važan segment u našem radu i djelovanju. Ti ljudi koji su ostavili svoja radna mjesta i druge životne obveze, i stavili se dragovoljno na raspolaganje, u cilju zaštite suvereniteta Hrvatske, zavrijeđuju našu trajnu zahvalnost i sve obveze", priopćili su iz labinskog HDZ-a.

Jedan od sudionika Domovinskog rata, od samog početka agresije na Hrvatsku, zaključno sa akcijom „Oluja“, je i Ante Augustinović, peti na listi HDZ-a za Vijeće Grada Labina.

Želim naglasiti da ćemo u ostvarenju očuvanja uspomene na Domovinski rat, odnosno na očuvanje prava branitelja, djelovati u dva smjera“, rekao je Augustinović, što je pojasnio: „Prvi je prema Ministarstvu hrvatskih branitelja. Jednako kako smo se izborili da stjecanje prava hrvatskih branitelja ne ide u zastaru, tako ćemo našom inicijativom pokušati od zastare zaštiti prava branitelja na oslobađanje od poreza pri uvozu automobila. Drugu inicijativu ćemo pokrenuti prema lokalnoj zajednici, da jedna ulica ili trg u Labinu, dobije naziv po 119. brigadi ili nekom drugom obilježju vezanom za sudjelovanja Labinjana u Domovinskom ratu“, zaključuju.