Lokalne vijesti

07.05.2021

Kandidati liste IDS-ISU: Bruna, Rasim i Đulijano

Danas vam predstavljamo još tri kandidata s liste IDS-ISU za Gradsko vijeće Labina, nositelja Valtera Glavičića: Brunu Gobo, Rasima Halilovića i Đulijana Kosa.

Bruna Gobo rođena je 1949. u Starom gradu u Labinu. Završila je Tehničku školu "Mate Blažina" u svojstvu rudaro-mašinskog smjera. Cijeli životni vijek provela je kao administrativni tehničar u "Prvomajskoj" u Raši i već je 20 godina umirovljenik. Inače, udata je žena i majka troje djece te ponosna baka petero unučadi. Voli citati i pisati pjesmice na našoj lijepoj cakavici. Za svoj lijepi Labin želi da i dalje bude naš grad i nastojat će se zalagati za naše umirovljenike i ako ikako bude moguće rješavati njihove probleme.

Rasim Halilović, rođen 1961. u Živinicama, Tuzla, Bosna i Hercegovina. U Banovićima završava srednju obrtničku školu. U Labin se doseljava 25.10.1979. te prvi radni odnos zasniva u Prvomajskoj – Raša. Određeno vrijeme radi u Istarskim ugljenokopima Raša.
Nakon nekoliko godina otvara vlastiti obrt Strojar koji se bavi remontom, prodajom strojeva i izradom željeznih konstrukcija. Politikom se počinje baviti 2009.godine kada samostalno ostvaruje vijećnički mandat te ulazi u koaliciju s IDS – om. U drugom mandatu od 2013.-2017. godine obnaša funkciju zamjenika predsjednika Vijeća Grada Labina, ponovno u koaliciji s IDS–om. Aktualni je predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice i predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Labina.

Kao poduzetnik želi unaprijediti, osigurati i poboljšati uvjete privatnog sektora s ciljem povećanja broja ulagača u naš grad kako bi svi žitelji Labina što kvalitetnije živjeli. Kao predstavnik nacionalnih manjina, volio bi da sinergija suživota preraste u istinski zajednički život sviju nas, temeljen na zajedničkom uvažavanju i poštovanju. Smatra da su te vrijednosti duboko usađene u svakom čovjeku Labinštine, jer se tu oduvijek njeguje multikulturalnost i multietničnost, jer, svaka osoba koja poštuje svoju prošlost, može na njoj graditi i svoju budućnost, kao i budućnost svoje zajednice.

Đulijano Kos, rođen 1971. živi u Rapcu sa familijom, kao i prijašnje generacije njegove obitelji.

Završio je srednju elektrotehničku školu, potom 10-tak godina radio za talijanske firme kao vozač kamiona, a od 2006. god. zaposlen je u Holcimu kao Referent planiranja i odgovorna osoba za sigurnost u luci. U prošlom mandatu Gradskog vijeća njegov je fokus djelovanja bio Rabac i projekti oko Rapca, a u tom smjeru nastavlja i dalje.

Đulijano je oduvijek imao potrebu pomagati zajednici i raditi za opće dobro tako da mu je većina slobodnog vremena usmjerena na razvoj jedrenja i jedriličarskog kluba Kvarner, koji je zadnjih 10-tak godina napredovao na svim poljima.