Scena

04.06.2021

Poslušajte ''Born 2 Die'', nikad objavljenu Princeovu pjesmu!

''Born 2 Die'' nastala je 2010., a bit će objavljena na također neobjavljenom studijskom albumu "Welcome 2 America" koji izlazi 30. srpnja!

“Born 2 Die” je drugi singl s nadolazećeg posthumnog albuma „Welcome 2 America“, a objavljen danas. Ova lagana pjesma specifičnim falsetom, suptilnim gitarskim zvukom i „lijenim“ grooveom neodoljivo podsjeća na stvari koje je 70-ih radio veliki Curtis Mayfield.

Pjesma je izvorno snimljena “tijekom naleta studijskih aktivnosti” u proljeće 2010. tijekom prvog mandata predsjednika Obame. Prince je razmišljao o problemima koji utječu na zajednicu crnaca i svojoj ulozi u tome.

Na neki način, pjesma je nastala iz inata. Prince je jednom prilikom gledao svog prijatelja, filozofa i političkog aktivista Cornela Westa koji je u jednom govoru rekao: „Volim svog brata Princea, ali on ipak nije Curtis Mayfield“. Prince se okrenuo prema njemu i rekao. „O, stvarno? Vidjet ćemo.

Na albumu „Welcome 2 America“ bit će objavljeno 12 pjesama, od čega su 11 njegovi originali, a jedna pjesma je obrada „Stand Up and B Strong“ skupine Soul Asylum. Nijedna od njih nikad prije nije objavljena, no dosta njih je Prince – kojeg među živima nema već punih pet godina – izvodio u živo, s obzirom da je bio jedan od izvođača koji nisu podilazili publici najvećim hitovima, već je svirao vrlo široku paletu svojih (i tuđih) manje poznatih pjesama.