Novosti

Pula Film Festival

09.06.2021

Miletić ostaje predsjednik IDS-a do kraja mandata, ali se više neće kandidirati

Dosadašnji predsjednik IDS-a Boris Miletić ostaje predsjednik stranke do kraja mandata, a nakon toga se više neće kandidirati, potvrdio je Miletić na tematskoj sjednici Predsjedništva IDS-a održanoj sinoću Pazinu i na kojoj se raspravljalo o rezultatima završenih lokalnih izbora. „Rezultati izbora ispod su očekivanja i mogućnosti IDS-a, no IDS je i dalje najjača stranka u Istri, dvostruko jača od drugih opcija. IDS je u svojoj dugogodišnjoj povijesti više puta pokazao da zna slušati, mijenjati se i rasti. To će napraviti i ovoga puta.“, istaknuto je na sjednici predsjedništva na kojoj su članovi predsjedništva dali punu podršku predsjedniku IDS-a Borisu Miletiću da mandat odradi do kraja. 

Isto tako, članovi predsjedništva u sljedećih nekoliko mjeseci zajednički će definirati pravce daljnjeg razvoja stranke. U svim podružnicama IDS-a održat će se skupština, koja po Statutu IDS-a slijedi nakon svakih lokalnih izbora. Svi članovi moći će se izjasniti o povjerenju predsjedništvu podružnice. Temeljem stranačkog Statuta, provest će se do 15.rujna redovni unutarstranački izbori za mandatno razdoblje 2021. – 2025. Boris Miletić istaknuo je da time završava njegov drugi mandat na čelu IDS-a i da se više neće kandidirati za predsjednika stranke. 

„Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultate izbora. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. IDS ima odgovornost i obavezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Moja odluka u tom kontekstu je jedina ispravna. Kao župan bit ću potpuno posvećen razvoju Istre, jačanju našeg regionalnog statusa i provođenju novih politika!“, poručio je Miletić.