Lokalne vijesti

Pula Film Festival

11.06.2021

Niko Franković pozvan u Hrvatsku rukometnu mlađe kadetsku reprezentaciju

Od 23. do 28. lipnja u Ludbregu će se održati okupljanje Hrvatske rukometne mlađe kadetske reprezentacije, a na popisu izbornika Mateja Miškovića našao se i igrač Rudara Niko Franković. 

Vrlo sam iznenađen pozivom, iskreno nisam imao nikakva očekivanja, naravno jako sam ponosan i sretan te će mi to svakako biti motivacija za daljnji rad.” kazao je Niko Franković nakon što je saznao da je na popisu izbornika Miškovića. Uz njega tu je veliki broj kvalitetnih igrača koje smo imali prilike gledati na neto odigranoj završnici prvenstva Hrvatske u kategoriji U17. “O reprezentaciji, odnosno igračima mislim da nemam što govoriti, sve su to fantastični igrači te samo mogu biti ponosan što uopće imam priliku dijeliti svlačionica s njima. Kao što sam rekao, veoma sam ponosan i sretan. Mogu reći da se mukotrpan rad isplatio te ću sigurno još jače nastaviti dalje.” za kraj će Niko Franković.

S druge strane svi članovi kluba mogu biti veoma ponosni na poziv izbornika Miškovića jer se time nastavlja tradicija odlaska mladih igrača u reprezentativne vode upravo iz kluba, iz Labina. Veliko je to priznanje stručnom stožeru kluba i Labinskoj školi rukometa na kvalitetnom radu u mlađim kategorijama i još veća motivacija da se nastavi dizati kvaliteta rada s najmlađima.

Trener Dalibor Zupičić ne krije oduševljenje, ali isto tako napominje kako je Franković svojim igrama definitivno zaslužio poziv. “Niko Franković je najbolji igrač 1. HRL U17 regija 1 i potpuno zasluženo je dobio poziv izbornika. Ne samo da se dokazao u svojoj ligi, već je u potpunosti pokazao svoj potencijal u seniorskoj 1. HRL jug gdje je sigurno bio najmlađi ili među 5 najmlađih igrača. I tu je odigrao izvrsno, cijelu sezonu igra u kontinuitetu, a eksplodirao je zadnje 3 utakmice gdje je zabio 27 golova igrajući praktički svaku utakmicu 60 minuta. Ima najbitnije karakteristike da postane vrhunski igrač: strahovitu radnu etiku, odgovornost, brzo shvaća i prihvaća ono što ga se uči i kada tome dodamo neosporni talent mislim da će se Niko, ali i svi mi s njim imati čemu veseliti u rukometnoj budućnosti. To je velika nagrada za njega, ali i za Labinsku školu rukometa, za klub i za sve njegove suigrače i trenere koji su mu pomogli da tu stigne. Sretno Niko i samo strpljivo i odlučno!” veli glavni trener seniorske momčadi Dalibor Zupičić. 

Reprezentacija će okupljanje odraditi u Ludbregu od 23. do 28. lipnja te će u tom razdoblju odigrati dvije utakmice protiv reprezentacije Austrije. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju 27. lipnja s početkom u 19:00 sati, a druga  28. lipnja u 11:00 sati.