Scena

16.06.2021

The Killers u suradnji sa Springsteenom objavili ''Dustland''

Fenomenalni The Killers udružili su se s jednim od svojih najvećih uzora – Bruceom Springsteenom! Kao rezultat ove nevjerojatne suradnje slušamo službeni singl „Dustland“ koji ujedno predstavlja novu viziju pjesme „A Dustland Fairytale“ originalno objavljene 2008. godine na The Killersovom trećem albumu „Day & Age“. „Dustland“ slušajte na svim glazbenim platformama.

Predstavljanje ove zanimljive suradnje popraćeno je i Instagram objavom frontmana Brandona Flowersa, u kojoj se prisjeća vremena kada je u veljači 2020. godine uslijed pandemijskih uvjeta, na aerodromu nervozno čekao svoj let te dobio poruku s nepoznatog broja. „Gledao sam vas Glastonburyju. Postali ste nevjerojatno sjajan bend, dragi brate. Svidjelo mi se i zlatno odijelo. Morat ćemo jednom zajedno zasvirati Dustland“, pisalo je u poruci potpisanoj s „Bruce“.

Flowers dalje objašnjava kako je koronavirus usporio planove za suradnju te emotivno otkriva kako je pjesma nastala tijekom majčine borbe s rakom dodajući kako je Springsteen iznimno puno utjecao na njega, kako osobno tako i profesionalno, i to ponajviše pjesmama o običnim ljudima kao što su njegovi roditelji.

Podsjetimo, The Killers su potvrdili headlinerski nastup na INmusic festivalu najavljenom za lipanj 2022. godine gdje će, uz dobro poznati glazbeni opus predstaviti i hvaljeno šesto studijsko izdanje „Imploding The Mirage“. Iza njih je šest multiplatinastih studijskih albuma i niz globalnih hitova.