Lokalne vijesti

28.06.2021

Žive ulice na Zelenicama

Primopredajom ključeva kamiona za selektivno prikupljanje otpada u subotu je na Zelenicama u središtu Labina službeno obilježen dvodnevni progam inicijative Žive ulice/Living Streets. Ključeve je od Davora Ćirića, direktora tvrtke Alfateh ekologija i energetika preuzeo labinski gradonačelnik Valter Glavičić. Svečnosti su nazočili i direktor Komunalnog poduzeća „1.Maj“ Donald Blašković, bivši direktor labinskih komunalaca Alen Golja i predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj koja je istaknula kako Fond izuzetno dobro surađuje s Istarskom županijom, a posebno Labinom: (ton – Nirvana Franković Mihalj). 

Cijeli program dio je priče pod nazivom Green plus. „Pokrenuli smo jedan sveobuhvatni projekt pod nazivom Green plus, koji ima za cilj obuhvatiti dobre prakse i provesti transformaciju Grada ka Labinu bez plastike, održivom Labinu, koji brine o zaštiti pitke vode, promovira obnovljive izvore energije i promiče školske i vrtićke vrtove tj. kratke lance opskrbe.“,kazao je gradonačelnik Valter Glavičić i dodao: (ton – Valter Glavičić). 

Ulogu koordinatora inicijative „Žive ulice“ preuzelo je komunalno poduzeće 1. Maj d.o.o., a njegov direktor Donald Blašković nije krio oduševljenje što je završen proces nabave kamiona za selektivno prikupljanje otpada kroz dobivena sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Drugi kamion stiže sredinom kolovoza, veli Blašković: (ton – Donalad Blašković). U sklopu projekta Green plus: (ton – Donalad Blašković 1). Dio projekta Green plus je i labinski Vodovod koji se predstavio Cool vodom iz Vodovoda iz Kožljaka: (ton – Alen Golja), rekao je direktor Vodovoda Alen Golja.