Scena

09.07.2021

Tri koncerta Labin Jazz Republike

Kraj tjedna donosi čak tri koncerta labinske Jazz Republike, a prvi od njih održat će se na "Špini", večeras s početkom u 21:30 sati. Kako zvuči suvremeni spoj lokalnog melosa, etna i jazza vjerno će nam dočarati istarski glazbenik Franko Krajcar u pratnji svoje vjerne Indivije. Napominjemo kako je i za ovaj koncert, kao i za sve u sklopu ovogodišnje Jazz Republike, ulaz besplatan, no broj posjetitelja je ograničen na 100.

U subotu i nedjelju jazz se seli u čarobni amfiteatar Parka skulptura Dubrova. Prvoga dana ovog glazbenog vikenda u parku će od 21:30 zasvirati labinskoj publici dobro znani i dragi Sick Sheets, lokalni kvartet akademski obrazovanih profesora glazbe, s nesvakidašnjim autorskim repertoarom progresivnih i složenih, ali izrazito interesantnih i uhu ugodnih jazz-rock kompozicija, s uplivima psihodelije i cabaret ugođaja. 

Jazz Republiku u nedjelju također u 21:30, zatvara dobro nam znani labinski virtuoz i izvođač koji je vjerojatno najviše puta nastupio na labinskim jazz večerima. Robert Mikuljan sa svojim kvintetom vrsnih glazbenika donosi onaj pravi, izvorni jazz, najcjenjeniji od istinskih ljubitelja žanra.