Lokalne vijesti

Holcim Rukovatejl Oglas za posao

20.07.2021

Fantastični Potpićanci najbolji na malonogometnom turniru Me Gusta

Svaki ljubitelj futsala koji je jučer prisustvovao završnom danu na turniru ME GUSTA 2021, potvrdit će da je ovo bila jedna od najboljih i najzanimljivijih prezentacija futsala ikad, u našem gradu. Gušt je bio gledati najbolje majstore sa poluotoka (a i šire), i vidjeti koliko im je stalo u najboljem svijetlu pokazati se labinskoj publici, koja jako dobro poznaje ovaj sport. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici  Šijana Juniros je s 3:0 pobijedila momčad Duju Špade, a u drugoj su Potpićanci s 7:1 svladali Los Amigose. Maling je u trećem četvrtfinalu pobijedio Okić grupu s 2:1, a u najboljoj utakmici četvrtfinala Harlem je s 2:1 bio bolji od Santa Domenice, koja je dvije minute prije kraja utakmice imala deseterac za izjednačenja kojeg nije realizirao Antonio Načinović. 

Polufinala su bila prava poslastica. U prvoj utakmici Potpićan je rano poveo protiv Šijanaca, koji se uskoro vraćaju pa i okreću utakmicu u svoju korist. Pred sam kraj Potpićanci uspjevaju izjednačiti, te se pristupilo kaznenim udarcima. U četvrtoj seriji Starčić je obranio i odveo Potpićan u veliko finale. Sa nestrpljenjem se čekalo i drugo polufinale u kojem su nastupili lanjski finalisti Maling Domino (istina, lani je to bila Maling Veruda, ali većina igraća ostala je i u ovom Malingu) i neuništivi Harlem AO Trumić. Dugo se igrao pravi futsal šah i tada Danijel Moravac dovodi Maling u vodstvo. Krenuli su Harlemovci po izjednačenje, ali primili su drugi gol iz jedne polukontre (Moravac), te je premalo ostalo do kraja za stizanje rezultata. 

U uvertiri finala odigrala se utakmica za 3. mjesto u kojoj su Šijanci ipak bili svježiji od Harlema, te tako odnijeli broncu. Finale je bilo spektakularno, najbolja futsal družina na poluotoku Maling Domino,  protiv labinskih futsal legendi Drndića i Lalića, pojačanih bivšim Malingovcem Husarićem, Buršićem, Starčićem...itd. Poveo je Maling golom Moravca, ali Potpićan uskoro izjednačuje preko Husarića. Pred kraj prvog poluvremena, Potpićan sa dvije brze kontre odlazi na dva razlike preko Lalića i Drndića. Drugo ooluvrijeme Maling kreće na sve ili ništa i uspjevaju izjednačiti. I kad su svi očekivali kaznene udarce, 10 sekundi prije kraja Jelenić ostaje sam na drugoj stativi i zabija za pobjedu Potpićna 4:3! Fantastičan kraj fantastičnog turnira. 

Najbolji strijelac sa 6 golova bio je Manolo Bilić iz Maling Domina koji je dobio nagradni bon u vrijednosti 1.000,00 kn optike VISTA. Za najboljeg golmana izabran je Danijel Starčić iz pobjedničke ekipe, za nagradu je primio pehar i golmanske rukavice sponzora HO SOCCER, dok je za najboljeg igrača izabrana legenda labinskog futsala Patrik Drndić. Za nagradu je dobio pehar i izlet na Cres sa Monsunom za 4 osobe. Na kraju što reći, nakon dvije odgode uspio se završiti turnir u ponedjeljak, i na kraju je ispao super dan, sa odličnim uvjetima za igru, odličnim malim nogometom, možemo samo poželjeti da i naredni turnir bude barem blizu ovom.