Novosti

Tehnoline telekom

26.07.2021

U Istri još jedna novozaražena osoba - cijepljenje bez zakazanog termina u Labinu u četvrtak

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 93 uzoraka briseva na COVID-19, potvrđena je 1 novozaražena osoba s našeg područja. Izliječena je 1 osoba, a u mjerama samoizolacije nalazi se 257 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 5 osoba, izvijestio je jutros Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Na 12 punktova u Istri bit će ovog tjedna organizirano cijepljenja odraslih osoba koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti bez zakazanog termina.  U Labinu, na Domu zdravlja, cijepljenje će biti  moguće u četvrtak, 29.srpnja do 15 do 18 sati. Građani mogu birati između dva cjepiva, Pfizer i Johnson&Johnson. Mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu / putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

U subotu 24. srpnja broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj je dosegao je 3.005.376

I nakon utrošenih više od 3 milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima. Riječ je o očekivanim nuspojavama“ podsjetio je ravnatelj HZJZ-a epidemiolog izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med.“