Lokalne vijesti

Tehnoline telekom

26.07.2021

Započeo 43. Mediteranski kiparski simpozij

Ovogodišnje 43. izdanje Mediteranskog kiparskog simpozija, koje se održava od 24. srpnja do 14.kolovoza,  u Parku skulptura na Dubrovi započelo je večerom dobrodošlice za autore koju je organizirala Udruga Mediteranski kiparski simpozij s predstavnicima sponzora i donatora ovogodišnjeg izdanja simpozija. 

 
U intimnom okruženju, dobrodošlicu autorima, hrvatskim kiparima Erosu Čakiću, Siniši Majkusu i Mirku Zrinščaku zaželjela je predsjednica Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renata Kiršić.  “Čast i zadovoljstvo nam je što vas možemo ugostiti u Parku skulptura Dubrova u sklopu 43. Mediteranskog kiparskog simpozija. Hvala vam što ste prihvatili poziv za sudjelovanje i što ćete boraviti i stvarati vaše skulpture koje će obogatiti našu zajednicu. Zahvaljujem svim donatorima i sponzorima koji su prepoznali značaj našeg krovnog programa. Dobro nam došli!”. , poručila je Renata Kiršić. 
 
Direktorica TZ Labin  Astrid Glavičić kao i zamjenica direktorice TZ Općine Sveta Nedelja Antonela Paliska autorima su uručile prigodne poklone dobrodošlice lokalnih proizvođača kako bi autorima prezentirale ono najbolje što nudi Labinština. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Valter Glavičić: “Želim vam još jednom zaželjeti dobrodošlicu u Labin, u Park skulptura Dubrova i poželjeti ugodan rad. Izrazito nam je drago da ste sa nama, da možemo pratiti vaše stvaralaštvo i nadam se da ćete se u Park i Labin nastaviti vraćati. Organizatoru čestitam na uspješnoj organizaciji 43. Mediteranskog kiparskog simpozija, naše najznačajnije likovne manifestacije. Pozivam građane i posjetitelje Labina da prate rad umjetnika." - rekao je gradonačelnik Valter Glavičić na dobrodošlici umjetnicima.  
 
Program 43. Mediteranskog kiparskog simpozija sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja, Grad Pula, TZ Labin, TZ Općine Sveta Nedelja, a glavni sponzor programa je Hrvatska elektroprivreda d.d. uz glavnog donatora materijala tvrtka Kamen d.d. iz Pazina. Udruga Mediteranski kiparski simpozij korisnik je Institucionalne podrške za razvoj I/ili stabilizaciju udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.