Lokalne vijesti

10.09.2021

Andrea Pavić nova vratarka ŽRK Rudar

Ženski rukometni klub Rudar ima novu vratarku. Iz prvoligaša Umaga stigla je Andrea Pavić, jedna od najzaslužnijih za lanjski najveći uspjeh umaških rukometašica u povijesti kluba, osvajanja trećeg mjesta u Prvoj ligi.  Labudicama je vratarka bila nužno potrebna, jer je lanjska golmanica Doris Hren karijeru nastavila u varaždinskoj Koki, a Lea Zupičić će ovu godinu provesti u Portugalu. 

"Stvarno smo bili na mukama nakon što smo ostali bez dvije golmanice i bili smo svjesni da bez jakog imena na toj poziciji, ne možemo računati na veći rezultat, pogotovo što su nam druge dvije golmanice često zauzete fakultetskim obavezama (Nika Kamenar i Tereza Vretenar). Na sreću uspjeli smo dovesti odličnu igračicu i osobu, i sigurno smo da s njom, Nikom i novopridošlom Terezom, trener Diego Datos ima golmansku poziciju jako dobro pokrivenu. Drago nam je da je Andrea izabrala Labin, što je još jedna potvrda da se ovdje dobro radi i da igračice i igrači Labin smatraju pravim rukometnim gradom i dobrom prilikom za nastavak karijere.", rekao je potpredsjednik ŽRK Rudar Mauro Vidali

Andrea Pavić  je dijete Umaga, jednu sezonu branila je i u Sloveniji, u Kopru, a tada ju je put nanio na egzotične Kanarske otoke, na Tenerife. Nakon toga branila je u Umagu sve do kraja protekle sezone kada je bila jedna od najboljih golmana prve lige. Andrea je bila blizu prvoligaškog Osijeka, ali prevagnula je želja za ostankom u Istri. Tako će od ove sezone braniti boje labinskog kluba i sigurno puno doprinijeti u borbi za što bolji plasman.