Lokalne vijesti

Tehnoline telekom

14.09.2021

Nemojte biti zli iza ekrana

Od 13. do 18. rujna Alfa Albona domaćin je  treninga za osobe koje rade s mladima na temu “Don’t be mean behind the screen”. Trening će okupiti 28 youthworkera iz sedam zemalja: Latvije, Poljske, Mađarske, Španjolske, Italije, Srbije i Hrvatske. Projekt ima za cilj osobe koje rade s mladima, volontere i članove partnerskih organizacija oznažiti i opremiti znanjem, primjerima dobre prakse i inovativnim metodama u radu s mladima, a na temu cybrebullinga i prevencije istog. Od pojave pandemije svjedocima smo porasta nasilja i govora mržnje na internetu, društvenim mrežama i u online obliku općenito. 

 
Znanja stečena na ovoj edukaciji i pruženi alati omogućit će youthworkerima bolju komunikaciju s mladim korisnicima, brži pristup problematici i lakše rješavanje problema, a naposlijetku i zadovoljnije mlade ljude s pozitivnim stavovima i zdravo okruženje.
 
Sve aktivnosti i radionice temeljene su na neformalnom načinu obrazovanja koji pružaju pozitivne poruke, pozitivne uzore, obrazovnu vrijednost za stjecanje znanja i međuljudskih vještina, a koje će pomoći osobama koje rade  s mladima te volonterima i članovima partnerskih organizacija da razumiju i poštuju sebe i mlade korisnike. 
 
Također, interaktivan program treninga pružit će im alate za rad na ovu temu potičući razmjenu znanja među vršnjacima. Kroz projekt će se sudionicima na neformalan način ponuditi inovativne aktivnosti koje će im pomoći u razvoju sveobuhvatnog pristupa pri suočavanju sa vrijeđanjem, nasiljem i cyberbullingom te njegovu sprječavanju. Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz Erasmus + program.