Novosti

Tehnoline telekom

15.09.2021

U Rovinju Festival vina i istarske supe

Udruga Agrorovinj danas organizira tradicionalni Rovinjski festival vina koji će se održati na malom molu, gdje će posjetitelji moći degustirati izložena vina najboljih rovinjskih vinara: Collis, Dobravac, Fameja Matošević, P.O. Grota, Vina Mondelako, San Tommaso, OPG Martina Herak Smoljan, OPG Šuran, OPG Pavlović, P.O. Vivoda i Vina Lunika. Festival uoči blagdana sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja, ima za cilj promoviranje istarskih vina s naglaskom na autohtone sorte, Malvaziju istarsku i Teran, ali i druge sorte koje se uzgajaju na našem području, Chardonnay, Pinot sivi, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon. U raznovrsnoj paleti vina moći će se pronaći i ekološka i biodinamička vina.

Uz to održava se i po prvi puta Ljetni festival istarske supe gdje će se pripremati i prezentirati tradicionalna istarska supa, jedna od najtipičnijih simbola istarske tradicije i gastronomije.

Broj posjetitelja nije ograničen, no svi koji žele prisustvovati manifestaciji moraju imati EU Covid potvrdu, potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati. Test se neće moći obaviti na mjestu događanja.

Za degustaciju vina posjetitelji će morati izdvojiti 70 kn za čašu, a za degustaciju istarske supe 70 kn za bukaletu.

Trajanje manifestacije predviđeno je od 17 do 22 sata.