Lokalne vijesti

24.09.2021

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora u službenom posjetu Labinu

U povodu obilježavanja Europskog tjedna sporta Labin je danas posjetio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. On je nakon prijema u prostorijama Grada u društvu gradonačelnika Valtera Glavičića i tajnika Sportske zajednice Grada Labina obišao vježbalište u Rapcu odnosno na rabačkoj trim stazi, a zatim i vježbalište kraj Osnovne škole Matije Vlačića koji su dijelom financirani upravo od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. 

Grad Labin prepoznat je kao grad sporta koji puno ulaže u sportsku infrastrukturu, kazao je tom prigodom glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač: (ton – Siniša Krajač). Labinski gradonačelnik Valter Glavičić rekao je kako su počašćeni dolaskom glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, te ustvrdio kako postoji izvrsna suradnja između Grada Labina, Sportske zajednice i Hrvatskog olimpijskog odbora. Osvrnuo se i na obnovu trim staze: (ton – Valter Glavičić). Najavio je i nova ulaganja: (ton – Valter Glavičić 1). Siniša Verbanac tajnik labisnke Sportske zajednice izrazio je iznimno zadovoljstvo odnosnom Grada Labina prema sportu: (ton – Siniša Verbanac). 

Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač veliki je prijatelj labinskog sporta već dugi niz godina, te je još kao pomoćnik tajnika zadužen za lokalni sport, uvijek isticao Labin i njegovo ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu kao svijetlu točku među hrvatskim gradovima. Posjet Siniše Krajača Labinu, a u povodu Europskog tjedna sporta bila je prigoda i za predstavljanje grafičke digitalne mape s lokacijama tridesetak sportskih terena, vježbališta i dječjih igrališta na otvorenom na području Grada Labina. Na svakoj lokaciji označeno je o kojoj se vrsti sadržaja radi, a u digitalnoj verziji koju se može pregledati na web adresi https://sportlab.in također su navedene adrese i prikazane fotografije lokacija, te link kojim se otvara aplikacija s kartama (poput npr. Google Maps), kroz koju se mogu preuzeti i upute. 

Obilježavanje Europskog tjedna sporta nastavlja se već sutra kada će se na košarkaškom igralištu na Katurama od 10:00 do 12:00 održati prezentacija sportova i sportskih udruga grada Labina, te se pozivaju roditelji da dođu sa djecom odabrati sport kojim će se njihovo dijete baviti. U utorak, 28. rujna se održava SENIOR DAY na igralištu OŠ Matije Vlačića od 16:30 sati. Naši veterani okušati će se u nogometu i košarci, a glavni događaj je zajedničko vježbanje na travnatom igralištu koje će voditi plesne i fitness instruktorice, stoga se pozivaju stariji građani da se pridruže vježbanju koje će se naravno provoditi sukladno epidemiološkim mjerama.