Lokalne vijesti

13.10.2021

U subotu istarski rukometni derbi

Nakon dugih 5 godina labinski ljubitelji rukometa ponovno imaju priliku  uživati u pravom istarskom derbiju između dva kluba koja su oduvijek znala prirediti pravi rukometni spektakl, dva kluba kojima poraz u međusobnom dvoboju ne dolazi u obzir, u utakmicu između RK Rudar Adria Oil i RK Rovinj.  U subotu  u 3. kolu 1. HRL Jug susreću se upravo ta dva kluba, koji su se zadnji put susreli u sezoni 2015/2016 kada su kovari slavili u oba susreta, u Rovinju i u Labinu. U toj sezoni kovari su ostvarili plasman u viši rang, u 1. HRL Jug, dok Rovinju to nije pošlo za rukom sve do ove sezone kada su zbog reorganizacije lige dobili ulaznicu za u viši rang. RK Rovinj je u dosadašnja 2 kola upisao isto toliko poraza. 

 
U prvom kolu bili su jako blizu pobjede izgubivši 25-24 na gostovanju u Senju, dok su u drugom kolu na domaćem terenu poraženi od RK Buzeta s visokih 32-25. S druge strane RK Rudar Adria Oil u dosadašnja dva kola ima pobjedu i poraz, pobjedu na domaćem terenu protiv RK Zadra 1954 te minimalan poraz na gostovanju u Splitu protiv RK BM 07. 
 
Hoće li Rovinj nastaviti niz bez pobjede, odnosno hoće li   RK Rudar Adria Oil dodati još jednu pobjedu na svoj konto vidjet ćemo u subotu u 20:00 sati u SC Franko Mileta. Ulaz na tribinu bit će dozvoljen svim punoljetnim osobama koje imaju EU covid potvrdu te maloljetnim osobama bez potvrde ali uz obvezu nošenja maskice za lice.“Pozivamo sve navijače i ljubitelje labinskog rukometa da nam se pridruže na tribinama SC Franko Mileta i da nakon 5 dugih godina ponovno uživaju u pravom istarskom derbiju.“, poručuju iz RK Rudar Adria Oil.