Scena

23.11.2021

Sting predstavlja novo studijsko izdanje ''The Bridge''

Višestruko Grammyjem nagrađeni glazbenik, Sting, predstavio je novo studijsko izdanje naziva „The Bridge“. Na najnovijem albumu cijenjenog glazbenika nalaze se i dva najavna singla: himnički „Rushing Water“ koji otvara izdanje kao „najbolji početak albuma koji nastoji spojiti sve nebitne razlike koje nas mogu razdvojiti“ te optimistična pjesma „If It’s Love” koja je u međuvremenu obogaćena s čak dvije verzije video spota. Nakon prvog službenog spota koji slavi život i ljubav pjesma vođena catchy zviždukom je na dan objave albuma dobila i prateći animirani video. „The Bridge“ je sada dostupan na CD-u, vinilu i kazeti, kao i na glazbenim platformama

„The Bridge“ je Stingov 15. studijski album te vjerno prikazuje raznolikost njegovog stvaralaštva – od tekstova pjesama do glazbenih stilova i različitih žanrova koji su rezultat njegovog kontinuiranog glazbenog istraživanja. Iako raznolike i inspirirane raznim žanrovima uključujući rock n' roll, jazz, klasičnu glazbu i folk, pjesme objedinjene na ovom eklektičnom albumu svejedno predstavljaju tipičan i prepoznatljiv Stingov zvuk.

Oslanjajući se na različite stilove i faze iz dosadašnje karijere, nagrađivani glazbenik album je napisao i snimio tijekom prošle godine. Surađujući na daljinu u vrijeme izolacije tijekom globalne pandemije, u stvaranju glazbe priključila mu se grupa glazbenika koju čine gitarist Dominic Mille, bubnjari Josh Freesem i Manu Katché, saksofonist Branford Marsalis, pijanist i producent Martin Kierszenbaum, klavijaturist Fred Renaudin te prateći vokali Melissa Musique, Gene Noble, Jo Lawry i Laila Biali.

Sve pjesme na albumu producirali su Sting i Martin Kierszenbaum, osim „Loving You“ na kojoj im se pridružila i Maya Jane Coles. Album je miksao Robert Orton, a masterirao ga je Gene Grimaldi (Oasis Mastering).

Studijsko izdanje prati i serija video zapisa ekskluzivno objavljenih putem službene web stranice, a koji kroz trajanje od nekoliko minuta prikazuju trenutke iz njegovog života. Kroz niz video materijala objedinjenih pod nazivom „On the Bridge“ obožavatelji također mogu dobiti uvid u glazbenikovu svakodnevicu u vrijeme dok se pripremao za objavu novog albuma. Za detaljnije istraživanje albuma, lanisirana je i interaktivna platforma: http://thebridge.sting.com

Podsjećamo, Sting će 21. ožujka sljedeće godine održati koncert u Areni Zagreb, a u sklopu posebne turneje My Songs.