Novosti

24.11.2021

Radio Labinu nagrada HURIN-a za 25 godina postojanja

Sinoć su u Svetom Martinu na Muri na Danima Hrvatske udruge radijskih nakladnika dodijeljenje godišnje nagrade HURIN-a , kao i nagrade radijskim postajama koje slave jubilarne obljetnice postojanja. Nagradu je za 25 godina postojanja dobio i Radio Labin, a preuzela ju je direktorica Dezi Paliska. Nagradu za 15 godina rada dobio je Trend Radio Karlovac, za 30 godina postojanja Radio Istra i Radio Novska, 50 godina Radio Stubica a 55 godina Radio Ludbreg, Radio Križevci, Radio Našice i Županijski Radio Virovitica. 

Zlatni mikrofon za najbolju radijsku emisiju nagrađena je emisija „2u1“ Radio Istre koja se emitira od ponedjeljka do petka od 9:30 do 10:30 i u kojoj se prvenstveno sa slušateljima ali i gostima komentiraju najaktualnije teme u društvu. Emisiju "2u1" uređuju i vode Ines Gržinić Škrinjar, Melita Gržić Pincin, Borna Šmer, Marko Londero i Mario Lipovšek Batiffiaca.

Ove su godine dodijeljena dva srebrna mikrofona. Jedan je otišao na Radio Ogulin za emisiju "Sreća najveća" autorice Mihaele Milanović Poljak, a drugi na Radio Samobor za emisiju "Ključ uspjeha" urednika Edija Kirschenheutera. Brončanim mikrofonom nagrađena je emisija "Radio esspresso" studentskog radija UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku. Najboljim akcijama u prošloj godini proglašene su akcija Hrvatskog katoličkog radija – "Srcem za Banovinu", akcija Radio Slavonije "Dan planeta Zemlje: za ljepši svijet posadi jedan cvijet, a prvo, posadi jedno drvo" i akcija Novog radija Zadar "Jaje po jaje – Novi za Cukriće daje". 

Najbolje jinglove imaju radijske postaje Obiteljski radio Ivanić, Hrvatski radio Vukovar i Radio Bljesak, a najbolje internetske stranice Radio 105, Radio Megaton i Radio Nova Gradiška. O nagradama je odlučivao žiri u kojem su bili Dijana Koller, novinarka s dugogodišnjim radijskim iskustvom te dr. sc. Zdravko Kedžo, profesor medijskih kolegija na Sveučilištu Dubrovniku.

Predsjednik HURiN-a Željko Švenda čestitao je nagrađenima i istaknuo da lokalne radijske postaje i dalje proizvode kvalitetan medijski sadržaj bez obzira na pandemiju i otežane uvjete poslovanja te da uživaju veliko povjerenje slušatelja. (ton - Željko Švenda).