Lokalne vijesti

 

 

26.11.2021

Uključimo se u ''Vrijeme dobrote''

Grad Labin organizira u vrijeme pred Božić i Novu godinu posebnu akciju pod nazivom „Vrijeme dobrote“, a koja će započeti prve Adventske nedjelje, u nedjelju 28. studenoga i trajat će do Božića.

Vrijeme dobrote“ provodit će se na labinskom markatu, u prostoru u kojem su do nedavno bili „Kovarski sanji i penšjeri“. Grad Labin s partnerom TD „1. Maj d.o.o. Labin postavit će božićnu jelku koju ćemo okititi zajedno s našim sugrađanima. Svatko tko želi doprinijeti „Vremenu dobrote“, donijet će svoju božićni ukras i samostalno ga postaviti na jelku. Ona će biti simbol našeg zajedništva i htijenja za dobrim zdravljem, mirom i blagostanjem u godini koja je pred nama. Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. „To je doista „Vrijeme dobrote“, trenutak kada nesebično želimo druge činiti veselijim i voljenima. Zato pozivamo naše sugrađane, ne samo s područja Grada Labina, već sve Labinjane, sve ljude dobre volje da se uključe u „Vrijeme dobrote“. Svojim malim znakom pažnje, poklonom koji ćete zajedno sa svojom djecom pripremiti u svom domu, složiti ga u kutijicu veličine npr. kutije cipela, blagdanski upakirati te potom donijeti ispod našeg zajedničkog božićnog drvca, namijeniti curici ili dječaku, napravit ćete veliki korak u činjenju dobrog.“, poručuju iz gradske uprave.

Sadržaj poklona prepušta se svakom ponaosob, ali to mogu biti rukavice, kapa, šal, odjevni predmet. U paketiću može biti i pribor za higijenu, zubna pasta i četkica, šampon ili sapun, maskica ili pak neka igračka i poneki slatkiš. U svakom slučaju novo, nekvarljivo i primjereno djetetu. Po želji, u paketiću možete ostaviti poruku dobrote namijenjenu nepoznatom djetetu kojem ćete uljepšati blagdansko vrijeme, ovom jednostavnom, ali ničime mjerljivom plemenitom i humanom gestom.

Naravno da će sadržaj paketića biti namijenjen curicama ili dječacima, različitih dobi. Preporuka je da ih slažete za djecu do 3 godine, od 3-6 ili za one školskog uzrasta, starije od šest godina. Kada paketić donesete u „Vrijeme dobrote“ na Gradsku tržnicu u prigodnim kutijicama pronaći ćete naljepnice, kojima ćete označiti za koju dob i spol je vaš poklon namijenjen. Naljepnicu zalijepite na paketić i postavite ispod velike božićne jelke gdje će skupa s drugim paketima dočekati Božić. Do Nove godine paketići će doći u ručice onih kojima ste ih namijenili, a o čemu će brinuti labinski humanitarci iz Gradskog društva Crvenog križa Labin, Udruge Mendula iz Svete Nedelje i Udruge Sv. Vinko Paulski.

„Vrijeme dobrote“ je pred nama. Budimo dobri, činimo dobro i pokažimo našim najmlađima da radost darivanja može biti veća od radosti primanja.