Novosti

14.01.2022

Kreće akcija sterilizacije mačaka

Udruga “Mijau” iz Rijeke u dogovoru s veterinarskim ambulantama već tradicionalno organizira akciju sterilizacije mačaka. Ove godine akcija kreće od 15. siječnja i traje do kraja veljače. Neki Veterinari će akciju možda po svom nahođenju, ovisno o zainteresiranosti građana produžiti i u ožujku.Zato je bitno da svi zainteresirani za svoje ljubimce rezerviraju termin.Zbog velike zainteresiranosti građana preporuka je da ne čekate, već odmah osigurate termin. Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s velikim popustom, u partnerskim veterinarskim ambulantama diljem Istre. 

Cijena zahvata je od 160-205 za mužjake, te 205-260 kn za ženke ovisno o veterinarskoj ambulanti i spolu mačke. Napominjemo da su inače pune cijene sterilizacije mačke u Hrvatskoj bez popusta za ženke od 400-500 kn, ovisno od ambulante do ambulante. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije. U akciju su se u Labinu uključile Veterinarska ambulanta Labin, koja narudžbe prima na broj 856-003 i Ultra Vet na Trgu labinskih rudara, a narudžbe su moguće na broj mobitela 099/4905408. Osnovni cilj, ove akcije je, kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se u Rijeci provodi već 18 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. 

Iz Udruge “Mijau” mole građane Istre da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje. Udruga moli i sve lokalne uprave u Istri u koliko imaju staništa mačaka i građane koji ih hrane da također sufinanciraju sterilizacije mačaka, a iste građane iskoriste kao volontere. Isto tako mole se svi građani da stanište slobodno živućih mačaka prijave lokalnoj upravi koja je po Zakonu dužna izdvojiti sredstva za sterilizaciju istih mačaka. Istra je turistička destinacija, a u udruzi kažu najbolje znaju koliko su zapadni Evropljani osjetljivi na bolesne i stradale životinje, po upućenim pozivima prema njima za vrijeme turističke sezone. Mnogi od njih ogorčeni su na naše ponašanje i nebrigu prema životinjama.

FOTO: Udruga Mijau