Novosti

14.01.2022

Istarska županija raspisala natječaje za sufinanciranje projekata i programa udruga za 2022. godinu

Istarska županija je ovih dana raspisala niz javnih natječaja za sufinanciranje projekata i programa udruga i drugih neprofitnih organizacija u 2022. godini kojima se iz županijskog proračuna za ovu godinu ukupno stavlja na raspolaganje više od 5,5 milijuna kuna. Javni poziv za financiranje projekata i programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva Istarske županije za 2022. godinu vrijedan je 1,98 milijuna kuna, a raspisao ga je Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo. 

Udruge mogu prijaviti projekte i programe koji se odnose na organizaciju manifestacija i učešće na manifestacijama iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva, unapređenje proizvodnje autohtonih i izvornih proizvoda s oznakom kvalitete te autohtonih pasmina uključujući i proizvode na bazi divljači, autohtonih kultivara te unapređenje ekološke i integrirane poljoprivrede i pčelarstva te primjena novih tehnologija u poljoprivredi, unapređenje i razvoj prijenosom znanja i informacija s ciljem zadržavanja ljudi u ruralnom prostoru, povećanjem površina pod ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom, ostvarivanjem dodatnih prihoda, očuvanjem i poboljšanjem prirodnih resursa, unapređenje lovstva, razvojne programe u sektoru lovstva, te koordinaciju lovozakupnika zajedničkih lovišta, podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva, te sufinanciranje troškova zbrinjavanja i liječenja napuštenih životinja. 

Najniži iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu ili programu je tisuću, a najviši 400 tisuća kuna.Rok za prijavu je 9. ožujka, a natječaj je dostupan na mrežnim stranicama Istarske županije. Na mrežnim stranicama dostupni su i svi drugi natječaji.