Lokalne vijesti

23.02.2022

Općina Kršan postaje veliko gradilište

Općina Kršan narednih mjeseci postaje veliko gradilište! Raspisani su ili su u tijeku posljednje pripreme za raspisivanja natječaja za izgradnju i opremanje uređaja komunalne i sportske infrastrukture na području Općine.

Govori općinski načelnik Roman Carić: (ton – Roman Carić). Krenut će se tako s dugo očekivanim proširenjem groblja u Kršanu: (ton – Roman Carić 1). Inače ukupna vrijednost radova prema građevinskoj dozvoli i troškovniku iznosi oko 1.500.000,00 kn (s PDV-om).

Uskoro kreće i nastavak radova na izgradnji Boćarskog igrališta u Stepčićima. (ton – Roman Carić 2). Vrijednost građevinskih radova u ovoj fazi iznosi oko 250.000,00 kn s PDV-om, koji se s postavljanjem javne rasvjete penju na oko 300.00,00 kn s PDV-om.

Kreće se s asfaltiranjem nerazvrstane ceste u naselju Načinovići, duljine cca 900 metara, počevši od križanja Jurasi - Načinovići: (ton – Roman Carić 3). Vrijednost radova iznosi 625.000,00 kn s PDV-om. Ukoliko preostane sredstava, pristupit će se interventnom saniranju ostalih nerazvrstanih prometnica, prvenstveno udarih rupa na potezu Lanišće - Čepić.

U tijeku je postupak javne nabave za Izgradnju priključka proizvodno-poslovne zone Kršan Istok na državnu cestu DC500. Vrijednost investicije iznosi 1.500.000,00 kuna. (ton – Roman Carić 4). Početak radova planira se početkom travnja. Nakon početka uređenja i prošlotjednog postavljanja asfaltne podloge, okončan je Poziv na dostavu ponuda za dobavu i postavljanje sportske podloge polivalentnog igrališta u Čepiću: (ton – Roman Carić 5). Vrijednost nabavke sportske podloge iznosi 300.000,00 kn.

U tijeku je završna priprema dokumentacije te se očekuje skoro raspasivanja natječaja za izgradnju Vodovodnog ogranka Pristav – Stari grad Kršan. (ton – Roman Carić 6). Vrijednost zahvata procjenjuje se na 500.000,00 kn.

Svi se radovi namjeravaju privesti kraju do početka turističke sezone, odnosno do početka lipnja.